Frešo: SDKÚ je pripravená na ďalšie nočné rokovanie

Rokovací maratón na mimoriadnej schôdzi k návrhu na vyslovenie nedôvery premiérovi Robertovi Ficovi bude pokračovať aj v stredu v noci.

18.09.2013 17:10
Pavol Frešo Foto: ,
Šéf SDKÚ Pavol Frešo
debata (9)

Podľa predsedu SDKÚ Pavla Freša totiž treba urobiť všetko pre to, aby odznela pravda o SPP a dokonca sa jeho stranícki kolegovia chystajú predostrieť nové dôkazy. Avizoval to už v stredajšej dopoludňajšej rozprave k správe rozpočtovej rady poslanec SDKÚ Ivan Mikloš. „Budeme v tom pokračovať aj dnes večer po siedmej tak, aby sme všetko to, čo chceme povedať k SPP a k odovzdaniu SPP finančným špekulantom, povedali verejnosti. Prinesieme nové dôkazy,“ vyhlásil na tlačovej konferencii Frešo.

Frešo zároveň vyzval predsedu parlamentu Pavla Pašku, aby zabezpečil na tomto rokovaní účasť členov vlády, ako to bolo pri doterajších rokovaniach o dôvere vláde zvykom. „Chcel by som Pavla Pašku vyzvať, aby prestal plamenne vyzývať všetkých ostatných, čo majú oni urobiť a urobil len jedno obyčajné gesto, ktoré má v moci. A to, aby zariadil, aby prišla vláda na svoje odvolávanie tak, ako to bolo vždy doteraz zvykom, dokonca aj za Mečiara, aby sem prišli, a to odvolávanie prebehlo dôstojne,“ povedal predseda SDKÚ. Zároveň dodal, že ak má Pavol Paška pochybnosti o úrovni takéhoto nočného rokovania, môže sa spolu so svojimi kolegami zo Smeru jednoducho dohodnúť, aby sa rokovalo cez deň.

9 debata chyba
Viac na túto tému: #Frešo #parlament #SPP #odvolávanie