Odvolávanie premiéra prekročilo miery slušnosti, tvrdí Paška

Tohtotýždňové odvolávanie premiéra v parlamente je legitímna politická agenda, druhá vec je spôsob a argumenty, ktoré sa na to zvolili, povedal v diskusii Rozhlasu a televízie Slovenska (RTVS) - Sobotné dialógy na Rádiu Slovensko predseda Národnej rady (NR) SR Pavol Paška zo Smeru.

21.09.2013 13:35
Pavol Paška Foto:
Predseda parlamentu Pavol Paška.
debata (257)

Podľa Pašku sa žiaľ do parlamentu dostali a legitímne boli zvolení ľudia, ktorí nerešpektujú niektoré zaužívané pravidlá nielen v slovenskom parlamente, ale vôbec v parlamentarizme Európy. Podľa jeho názoru sú to ľudia, „ktorí väčšinou reprezentujú neštandardné strany, kde ťažko identifikovať nejaký program, ťažko identifikovať nejakú hodnotovú výbavu, ich headline je zaujať za každú cenu a ad hoc prichádzať s niečím, čo im dáva možnosť prezentovať sa najmä pred médiami, pred kamerami“. V súčasnosti však už podľa Pašku začínajú prekračovať niektoré miery slušnosti.

Podľa predsedu Most-Híd a poslanca NR SR Bélu Bugára netreba priebeh schôdze NR SR o odvolávaní premiéra Roberta Fica pre kauzu kúpy 49% podielu matky SPP miešať s jej obsahom. Nesúhlasí s konaním premiéra, ktorý po tom ako vystúpil s prejavom, vyzval členov vlády a poslanecký klub Smer-u na odchod z rokovacej sály. Na druhej strane súhlasí s tým, že v parlamente sú poslanci, ktorý si parlamentnú pôdu mýlia s Hyde Parkom.

Paška a Bugár v diskusnej relácii Slovenského rozhlasu prezentovali odlišné názory Smer-u a opozície na kúpu materskej firmy SPP. Podľa opozície je stratová, Smer však tvrdí, že nie je. Paška tvrdí, že cieľom zmeny vlastníckych pomerov v SPP je pokúsiť sa o to, aby mal štát možnosť ovplyvňovať cenu plynu. „Ľudia budú mať garantované ceny plynu,“ uviedol Pavol Paška. Bugár si však myslí, že garantované ceny by sa dali zabezpečiť aj inak. Exituje nebezpečie, že firma sa zadlží, nevieme totiž ako sa jej bude dariť o niekoľko rokov, zdôraznil v závere diskusie.

257 debata chyba
Viac na túto tému: #premiér #parlament #Paška #odvolávanie #Béla Bugár