Nosiť odrazky sa oplatí aj v meste. Čím sú nižšie, tým lepšie

S príchodom jesene a kratších dní by cyklisti a chodci nemali zabudnúť na to, že na ceste musia byť viditeľní. Platí to nielen mimo obce, ale aj vtedy, ak sa pohybujú v meste či dedine mimo chodníka.

23.09.2013 12:00
cyklista, bicyklista, bicykel, cesta,... Foto: ,
Odborníci tvrdia, že v tme má vodič len malú šancu všimnúť si neoznačeného cyklistu.
debata

V šere či tme ich vodiči nemajú vždy šancu včas uvidieť. Stačí pritom, aby si na oblečenie pripevnili reflexný prvok, pri bicykli nezabudli na vybavenie bielym a červeným svetlom. V prípade reflexných pások je dôležité miesto, kde si ju človek umiestni. Čím nižšie na oblečení alebo obuvi je, tým skôr je pozorovateľný.

Nehody, pri ktorých šofér zrazí chodca alebo cyklistu, pretože ich zbadá neskoro, nie sú výnimočné. Naposledy došlo k vážnej nehode s chodcami, keď 20-ročný vodič zrazil pri Margecanoch dvoch rovesníkov. Jeden zahynul a druhý má vážne zranenia. Okrem chýbajúcich reflexných prvkov zohral rolu zrejme aj alkohol, keďže jeden z mladíkov na ceste ležal.

Súdny znalec pre cestnú dopravu Patrik Vlček vraví, že v tme má vodič len malú šancu všimnúť si neoznačeného cyklistu alebo chodca. Bez reflexných prvkov alebo bez blikajúcich svetiel, ktoré sú viditeľné už z diaľky, sú doslova skrytou nástrahou cesty. „Rolu pri takýchto nehodách zohráva reakčný čas, ktorý potrebuje vodič, farba oblečenia človeka na ceste, ale aj to, či oproti nejde iné auto, ktoré vodiča oslepuje,“ vysvetľuje.

Podobne aj dopravný psychológ a viceprezident Slovenskej asociácie psychológov Karol Kleinmann prízvukuje, že zanedbávanie označovacích prvkov sa odráža aj na bezpečnosti našich ciest. „Aj keď sa dnes už robia akcie, počas ktorých sa rozdávajú reflexné odrazky na rôzne prívesky, ja by som to ešte sprísnil a dal za povinnosť textilnému a obuvníckemu priemyslu, aby na sebe musel mať každý výrobok aspoň jeden signalizačný prvok. Nie je to dnes už žiadny problém, som presvedčený, že by sa tým značne znížila dopravná nehodovosť,“ mieni.

Podľa pravidiel cestnej premávky musia dnes byť cyklisti či chodci idúci mimo obce označení reflexnými prvkami vždy za zníženej viditeľnosti. Bicykel musí byť vpredu vybavený bielym svetlom, vzadu červeným. Ak tak nespravia, môžu dostať pokutu do 60 eur a v prípade správneho konania do 100 eur. Vlani patrilo porušenie povinnosti nosiť reflexné prvky k najčastejším dôvodom pokutovania, polícia nespresnila, koľko na týchto pokutách vybrala.

Dopravný analytik Jozef Drahovský poukazuje, že ani súčasné predpisy nestačia. „Mnohé dediny nemajú chodníky a stretnúť tu chodca idúceho po okraji cesty nie je výnimočné. Povinnosť nosiť ochranné prvky by preto mala platiť aj v obciach, tak ako sa v súčasnosti navrhuje,“ spomína v súvislosti so zákonom o cestnej premávke, ktorý bol zatiaľ v parlamente schválený v prvom čítaní. Vlček upozorňuje, že nie vždy je dostatočným opatrením samotný reflexný prvok. Účinnosť ovplyvňuje aj jeho umiestnenie.

„Platí, že čím nižšie je reflexný prvok, tým z väčšej vzdialenosti je pozorovateľný. Svetlá auta sú totiž nastavené tak, že svietia smerom dole na cestu. V tom prípade prvok umiestnený 10 alebo 15 centimetrov od zeme by mal vodič vidieť ako prvý,“ hovorí s tým, že vhodným miestom na odrazky sú teda pedále bicykla či nohy a obuv cyklistu. Samotnú reflexnú vestu spozoruje vodič pomerne neskoro.

Aj keď štatistiky nehodovosti cyklistov v porovnaní s vlaňajškom klesli, podľa analýz je stále veľký priestor na zlepšenie situácie. Stratégia rozvoja cyklistickej dopravy, ktorú v máji prijala vláda, konštatuje, že veľká časť nehôd by sa dala odstrániť segregáciou cyklistickej dopravy, čiže budovaním chodníkov pre cyklistov či dopravnou výchovou detí. Ak by do roku 2020 pribudlo tisíc kilometrov nových cyklotrás, ako navrhla stratégia, podľa odhadov by sa nehodovosť cyklistov mala znížiť až o 60 percent.

Cyklisti sa pri nehodách, ktoré zavinia, najčastejšie dopúšťajú nesprávnej jazdy cez križovatku, nesprávneho odbočovania a spôsobu jazdy alebo aj prekročenia povolenej rýchlosti. Okrem toho sa podľa polície dopúšťajú aj množstva priestupkov, medzi ktoré patrí aj jazda pod vplyvom alkoholu. „Stretávame sa u priestupcov s tým, že aj keď pravidlá cestnej premávky ako vodiči ovládajú, nedodržiavajú ich a spoliehajú sa, že k ohrozeniu premávky nedôjde,“ upozorňuje policajný hovorca Michal Slivka. Len v minulom roku pokutovala polícia cyklistov vo viac ako 5 200 prípadoch.

Cyklista napadol vodiča MHD

Nepríjemnú skúsenosť s cyklistami zažil začiatkom septembra aj vodič bratislavskej MHD. Po tom, čo dvoch upozornil, aby nešli vedľa seba, ale za sebou, aby vedľa nich mohol prejsť, ho totiž jeden z nich napadol.

"Prešiel k okienku šoféra a rukou ho rozbil. Kúsky skla zasiahli šoféra a so zraneniami ruky a tváre ho museli previezť do nemocnice,“ opísala situáciu hovorkyňa podniku Agáta Staneková. Aj keď vodič napokon nepodal trestné oznámenie, prípad vyšetruje polícia, ktorá však zatiaľ páchateľov nenašla.

Hovorkyňa tvrdí, že ide o ojedinelý prípad, nárast agresivity zo strany cyklistov neeviduje ani polícia.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #polícia #vodič #cyklista #reflex #prvky #odrazky