Expolicajt sa priznal k vražde manželov, ktorých pozostatky rozštvrtil

Expolicajt Jozef H. sa vo štvrtok na Okresnom súde v Banskej Bystrici priznal, že vo februári zavraždil manželov Annu a Milana Š. z Veľkej Lehoty.

26.09.2013 10:27
debata (1)

Prokurátor expolicajta viní z obzvlášť závažného zločinu vraždy v súbehu so zločinom porušovania domovej slobody. Za to mu hrozí trest odňatia slobody na 20 až 25 rokov, alebo doživotie. Vzhľadom na priznanie senát vykoná dokazovanie iba o treste. Obžalovaný je aj počas pojednávania spútaný a v pojednávacej miestnosti sú kukláči Zboru väzenskej a justičnej stráže.

Bývalý policajt do odchodu do výsluhového dôchodku pôsobil na Úrade na ochranu ústavných činiteľov. Mal prezývku Kosatka a považovali ho za človeka neagresívneho, ktorý veci rieši profesionálne. Do domu zavraždených prišiel v stredu 13. februára 2013 večer. Došlo k výmene názorov, pri ktorej expolicajt manželov v skratovom konaní fyzicky napadol, zastrelil a následne rozštvrtil. Ostatky zavraždených sa našli v kôlni pri chalupe, ktorá patrí expolicajtovi. Časti tiel s vražednou zbraňou údajne hodil do Dunaja.

Polícia začala pátrať po manželoch ako nezvestných v piatok 15. februára na žiadosť príbuzných. Dôchodcovia sa neozývali, ani nebrali mobilný telefón. Pri prvej prehliadke ich domu sa našli peniaze, doklady a mobilný telefón, ale aj nábojnica kalibru 7,65 milimetrov a krvavé škvrny, ktorých expertíza potvrdila, že ide o ľudskú krv. Polícia sa sústredila na expolicajta Jozefa H. ako suseda nebohých manželov, ktorý v tom čase v chalupe už nebol. Policajtom sa ozval v nedeľu ráno a k vraždám sa priznal. Za motív vražedného útoku sa považuje spor o spoločnú prístupovú cestu k domu obetí a k policajtovej chalupe. Na návrh nebohých sa malo v marci začať na súde pojednávanie v tejto veci.

1 debata chyba
Viac na túto tému: #vražda #Veľká Lehota #expolicajt