V areáli Chemosvitu došlo k výbuchu, zranili sa dvaja ľudia

V areáli akciovej spoločnosti Chemosvit vo Svite v okrese Poprad v pondelok (30.9.) krátko po 20.00 h došlo k výbuchu indukčnej pece.

01.10.2013 07:17 , aktualizované: 12:26
chemosvit, výbuch Foto: ,
V areáli akciovej spoločnosti Chemosvit vo Svite v pondelok došlo k výbuchu indukčnej pece.
debata (1)

Po takmer 12 hodinách zlikvidovali hasiči požiar pece v Chemosvite vo Svite. Na mieste stále zostávajú hasiči, ktorí pomáhajú rozoberať poškodenú strechu, kde vyhľadávajú možné ohniská požiaru.

Pri výbuchu pece v pondelok večer sa zranili dve osoby, z toho jedna ľahko a jedna ťažko, ktorá zostala v nemocnici. Ľahšie zranenú osobu po ošetrení prepustili z nemocnice. Podľa informácií z dispečingu popradských hasičov je na mieste stále vyšetrovateľ, ktorý zisťuje príčinu požiaru, ako aj rozsah škôd.

Jeden z dvojice zranených, ktorý zostal v nemocnici v Poprade, 48-ročný muž zo Svitu, má popáleniny na ruke a časti hlavy. Muž je mimo ohrozenia života a stabilizovaný, informovala hovorkyňa popradskej nemocnice Sylvia Galajda. Dĺžka hospitalizácie zatiaľ nie je známa. Druhý zranený, 57-ročný muž z Hrabušíc, utrpel len ľahšie popáleniny a jeho hospitalizácia nebola potrebná.

Hlásenie prijali hasiči krátko po 20. hodine, pričom bol nahlásený výbuch pece. Na miesto vyslali 17 príslušníkov HaZZ z Popradu, Vysokých Tatier a Mengusoviec. Dohromady bolo nasadených desať hasičských áut, ako aj hasiči z Chemosvitu. Požiar zlikvidovali ráno o 7:23.

„Došlo vlastne k výbuchu indukčnej pece, následkom čoho vyrazilo vrchný poklop a následne začala horieť strecha,“ vysvetlil operačný dôstojník Okresného riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru (HaZZ) v Poprade Jozef Fabian.

V peci, ktorá vybuchla, sa bežne tavia kovy a rôzny kovový odpad. Zatiaľ nie je jasné, za akých okolností výbuch nastal, prípad je v štádiu vyšetrovania.

1 debata chyba
Viac na túto tému: #výbuch #Poprad #Chemosvit