Generálna prokuratúra napadla súdne rozhodnutie o Glance House

Generálna prokuratúra podala mimoriadne dovolanie vo veci zmeny zápisu údajov v Obchodnom registri spoločnosti Glance House. Schránková firma, ktorej už prešovský súd byty v Bernolákove priklepol v minulých dňoch, tak nemá vyhrané.

03.10.2013 12:27
debata (7)

„Prvý námestník generálneho prokurátora René Vanek podal v stredu mimoriadne dovolanie proti uzneseniu Okresného súdu v Prešove, ktorým povolil vykonať zmenu zápisu údajov v obchodnom registri pre spoločnosť Glance House,“ uviedla hovorkyňa prokuratúry Jana Tökölyová. Vanek je presvedčený, že svojím rozhodnutím súd porušil zákon. Zároveň požiadal rozhodnutie zrušiť a o predbežné opatrenie.

Schránková firma, ktorej by týmto rozhodnutím prešovského súdu pripadla novostavba bytovky v Bernolákove a mohla by s nimi nakladať, tak bude musieť čakať na nové rozhodnutie súdu. Novostavba bytovky sa dostala po rozhodnutí súdu do rúk schránkovej spoločnosti CDI blízkej podnikateľovi Mariánovi Kočnerovi. Rozhodnutie o zmene v obchodnom registri správoplatnil Okresný súd v Prešove na základe toho, že firma Glance House sa písomne vzdala odvolania. Bolo to však bez vedomia jej konateľov, list súdu namiesto nich poslal advokát vystupujúci v prospech kočnerovcov. Mal konať na základe plnej moci z roku 2010. Prešovský súd potvrdil, že jeho rozhodnutie je od 20. septembra právoplatné.

Nový vývoj v prípade je dôležitý, nakoľko Špeciálny súd bude čoskoro rozhodovať, či odblokuje bytovku, ktorú zaistil v rámci trestného konania v tej istej veci. V takom prípade by už firma CDI mohla s bytmi nakladať. Pôvodným zámerom bolo vlani dom pomocou listu od bývalého šéfa prokuratúry Dobroslava Trnku dostať do dražby a rozpredať. Konanie Trnku, ktorý je Kočnerov známy, rieši disciplinárna komisia. Trestný čin podľa polície nespáchal. Oklamaní klienti firmy sú bez bytov aj bez peňazí, ktoré do projektu vložili.

7 debata chyba
Viac na túto tému: #Generálna prokuratúra #Glance House