Polícia pátra po nebezpečnom policajtovi, môže byť ozbrojený

Ďalší policajt je obvinený z trestnej činnosti. Inšpekcia ministerstva vnútra pátra po Jánovi Antoškovi, ktorý je v súčasnej dobe na úteku. Obvinený môže byť ozbrojený a je po ňom vyhlásené pátranie.

04.10.2013 11:18
debata
Ján Antoška Foto: Policajný zbor SR
Ján Antoška Ján Antoška

Inšpekcia obvinila štyroch páchateľov organizovanej skupiny za pokračovací zločin lúpeže. Lúpežné prepadnutia predajní COOP Jednota vo Važci a Pribyline a pracovníka Slovenskej pošty v Ludrovej vykonali organizovaných spôsobom od 23. júla do 30. septembra 2013.

Dve lúpežné prepadnutia sa odohrali v pondelok ráno v obci Važec (okres Liptovský Mikuláš). Najskôr medzi siedmou a ôsmou hodinou ráno kuklami maskovaná dvojica vtrhla do predajne neďaleko železničnej stanice. Z pokladnice zobrali niekoľko sto eur. O necelých desať minút sa obeťou lúpežníkov stali zamestnanci druhej predajne, ktorá je pri ceste smerujúcej k Važeckej jaskyni.

Ján Antoška ovláda bojové umenie a môže byť podľa polície ozbrojený. Ide o obzvlášť nebezpečného páchateľa. Môže sa preukazovať služobným preukazom príslušníka policajného zboru č. 298 675, vydaným na jeho meno a s jeho fotografiou a odznakom služby kriminálnej polície č. 3054.

Polícia žiada o pomoc aj verejnosť. Antoška je vysoký 180 cm, zavalitej postavy, má tmavohnedé krátke vlasy.

debata chyba
Viac na túto tému: #polícia #lúpež #pátranie #policajt