Zamestnanec banky s komplicom okradli banku o takmer 300-tisíc eur

Vyšetrovateľ Odboru kriminálnej polície z Nitry obvinil dvoch mužov z obzvlášť závažného zločinu podvodu v súbehu s obzvlášť závažným zločinom falšovania, pozmeňovania a neoprávnenej výroby peňazí a cenných papierov.

07.10.2013 14:19
peniaze Foto:
Ilustračné foto
debata (2)

Zamestnanec pobočky bankovej inštitúcie v Nitre, 33-ročný Gejza, prijímal na účty svojho komplica fiktívne vklady. Hotovosť si 36-ročný Gabriel vyberal v iných pobočkách banky. Pred pravidelnou inventarizáciou vložili na účty chýbajúcu hotovosť.

Keď peniaze minuli, pokúsili sa najskôr vložiť jednu falošnú stoeurovú bankovku a následne cez čítačku bez zapnutých ochranných prvkov prešlo aj 180-tisíc eur, ktoré Gabriel vyrobil na kopírke, informovala hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Nitre Renáta Čuháková. Obaja muži spôsobili banke škodu za vyše 297-tisíc eur.

Vyšetrovateľ spracoval podnet na návrh na vzatie obvinených do väzby, ktorý nitriansky súd akceptoval. Za obzvlášť závažný zločin podvodu a obzvlášť závažný zločin falšovania, pozmeňovania a neoprávnenej výroby peňazí a cenných papierov hrozí v zmysle zákona v hornej hranici trestov až 20 rokov odňatia slobody.

2 debata chyba
Viac na túto tému: #banka #krádež #Nitra