Rezešová pred nehodou volala a posielala SMS, píše maďarský server

Eva Varholíková-Rezešová, ktorá vlani v auguste spôsobila na maďarskej diaľnici M3 dopravnú nehodu s následkom smrti štyroch ľudí, pred haváriou priebežne telefonovala a posielala SMS správy. Konštatoval to v stredu maďarský spravodajský server Hvg.hu, ktorý získal zoznam hovorov z mobilu ženy obvinenej z nehody.

09.10.2013 14:51
debata (16)

Server podrobne komentuje prijaté a iniciované hovory Evy Varholíkovej-Rezešovej a poznamenáva, že v súvislosti so zoznamom hovorov a opatreniami orgánov činných v trestnom konaní, ktoré sa týkajú jej iPhone-u, sa vynára množstvo odborných otázok, na ktoré serveru neodpovedala ani polícia, ani súd a ani mobilný operátor.

Hvg.hu podčiarkol, že napriek nezvyčajnému času – od registrácie mobilu Slovenky maďarským operátorom o 03.12 h až po nehodu, ktorá sa stala o 04.45 h – obsahuje zoznam hovorov až 38 položiek, ktoré sa týkajú piatich osôb. Okrem toho boli zaznamenané aj iné druhy dátového prenosu.

Server okrem otázok, prečo maďarské orgány ešte počas vyšetrovania vrátili obvinenej mobilný telefón i tablet nájdený v jej aute, hľadali odpovede aj na to, prečo sa týmito zariadeniami obsahujúcimi dôležité údaje z hľadiska súdneho procesu nezaoberali experti.

Nemenovaný znalec z oblasti bezpečnosti v tejto súvislosti povedal, že vrátenie mobilu, ktorý obsahuje množstvo dôležitých informácií pre proces dokazovania, je úplne nepochopiteľné. „Ak by (obvinená) mala trocha rozumu, okamžite by ich hodila do Dunaja,“ povedal serveru znalec.

Otvorenou otázkou podľa Hvg.hu tiež zostáva, prečo obvinenej v osudnú noc toľko volali.

Okresná prokuratúra pre okolie Budína vzniesla 17. mája voči Eve Varholíkovej-Rezešovej obvinenie z trestného činu spôsobenia dopravnej nehody pod vplyvom alkoholu s následkom smrti viacerých osôb a z trestného činu ohrozenia cestnej premávky. Súdny proces, ktorý sa začal 27. augusta, pokračuje pojednávaniami 29. októbra a 19. novembra.

16 debata chyba
Viac na túto tému: #Eva Varholíková-Rezešová