Za Rezešovou uháňal autom jej druh, píše maďarský server

Slovenka Eva Varholíková Rezešová, ktorá vlani v auguste spôsobila v Maďarsku dopravnú nehodu s následkom smrti štyroch ľudí, neuháňala v osudnom čase po diaľnici M3 sama.

21.10.2013 14:46
debata (22)

Podľa webového servera týždenníka Heti Világgazdaság (hvg.hu) išiel totiž za ňou autom jej vtedajší druh Lukáš Trnovský, ktorý mohol byť od nej vzdialený zhruba 30 kilometrov.

Server v pondelok uviedol, že to vyplýva zo zoznamu hovorov v mobilnom telefóne Evy Varholíkovej Rezešovej. Muž jej priebežne volal: otázkou je, či naháňačka zohrala úlohu v havárii, napísal Heti Világgazdaság.

Internetové vydanie ekonomického a politického magazínu podrobne zverejnilo prepis časov hovorov s Trnovským, ktorého mala Slovenka uloženého v mobile pod označením Laska.

Žena podľa hvg.hu od 03.48 h s ním hovorila vyše jednej minúty a pravdepodobne vedela, že ide za ňou. Z lokalizácie ďalších iniciovaných, ale Slovenkou neprijatých hovorov vyplynulo, že Trnovský mohol byť za ňou vzdialený zhruba 25 kilometrov.

Heti Világgazdaság Online zavolal Trnovskému, ktorý povedal, že otázku, či obvinenú skutočne v osudnú noc „naháňal“, by nerád komentoval.

Podľa experta sa dotyčný na diaľnici nachádzal

Maďarský justičný expert na informatiku Tamás Fülöp konštatoval, že zo zoznamu volaní jednoznačne vyplýva, že niekto s mobilom, ktorého číslo mala Slovenka uložené pod menom Laska, sa v tom čase pohyboval na uvedenej diaľnici.

Ako dodal, ak by mobilný operátor poskytol isté informácie, na základe nich by bolo možné určiť relatívne presne čas a miesto pohybu dotyčného.

V rozsiahlom článku server okrem iného uviedol, že viacerí svedkovia videli Trnovského na mieste havárie, z čoho vyplýva, že v čase nehody musel byť blízko Slovenky, polícia totiž v krátkom čase po incidente diaľnicu uzavrela.

Okresná prokuratúra pre okolie Budína vzniesla 17. mája voči Eve Varholíkovej Rezešovej obvinenie z trestného činu spôsobenia dopravnej nehody pod vplyvom alkoholu s následkom smrti viacerých osôb a z trestného činu ohrozenia cestnej premávky.

Súdny proces, ktorý sa začal 27. augusta, pokračuje pojednávaniami 29. októbra a 19. novembra; rozsudok možno očakávať 22. novembra.

22 debata chyba
Viac na túto tému: #diaľnice #nehoda #alkohol #Budapešť #Eva Varholíková-Rezešová #M2