Teplé počasie vydrží do utorka

Slnečné jesenné počasie s nadpriemernými teplotami vydrží ešte niekoľko dní. Nenaruší ho víkend ani prvé dni pracovného týždňa. Zlom by mohol prísť až v utorok či stredu.

26.10.2013 07:00
počasie, jeseň, teplo Foto: ,
Ilustračné foto.
debata

Podľa meteorológa Norberta Polčáka zo Slovenského hydrometeorolo­gického ústavu bude celý víkend prevažne polooblačný a teplý. „V nižších polohách, najmä dopoludnia, treba počítať s hmlami a nízkou oblačnosťou, z ktorej môže slabo mrholiť. Celkovo však bude na túto ročnú dobu teplo, až nadpriemerne,“ hovorí. Ortuť by tak dnes aj zajtra mala ukazovať hodnoty medzi 18 až 23 stupňami.

V dolinách či kotlinách môže klesnúť aj trochu nižšie, a to na 16. Rovnako teplé budú podľa meteorológa aj noci, počas ktorých by malo byť približne 12 až 7 stupňov. „Takéto počasie potrvá zrejme do utorka, potom v stredu by sa už malo ochladiť,“ pokračuje Polčák. Ako však dodáva, nepôjde o nijaký radikálny pokles teploty. Z 18 až 22 stupňov teplota klesne asi na 10 až 16 stupňov. „Stále sa tým ešte len priblížime k priemeru, čiže žiadny mimoriadny pokles v teplotách nehrozí,“ uviedol.

Bezproblémové počasie bude podľa predpovedí aj z hľadiska prehánok. Okrem mrholenia, ktoré môže miestami sprevádzať ranné hmly, meteorológovia očakávajú ojedinelý slabý dážď len v pondelok.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #počasie #jeseň