Súd s Bakim Sadikim pokračoval vypoveďou svedkyne

Na Okresnom súde v Prešove v pondelok pokračovalo hlavné pojednávanie s Bakim Sadikim, ktorý bol odsúdený na 22 rokov väzenia za obchodovanie s drogami, no Krajský súd v Prešove tento rozsudok zrušil.

11.11.2013 15:37
debata (5)

Na procese vypočuli jednu svedkyňu a čítali výpovede ostatných svedkov. Na súd neprišli dve z troch predvolaných svedkýň. Jana K., priateľka Bakiho S., neprišla, ani si neprevzala predvolanie a rovnako neprišla ani Romana J., ktorá bola partnerkou ďalšieho Albánca Jetona C., zvaného Tony. Zoznámila sa s ním v bare Bakiho Sadikoho, no Tony po zatknutí Albánca Hasana A. zmizol.

Vypovedala iba Patrícia J., partnerka Hasana A., ktorý bol odsúdený za drogovú činnosť v Nemecku. Tá povedala, že si veľa z tohto obdobia nepamätá, pretože je to dávno a ona už má iný život. Uviedla však, že na Sadikiho si pamätá len v súvislosti s jeho podnikaním v Tatrách a nevie, či sa niekedy stretol s jej partnerom, prípadne s Tonym.

Výpovede ďalších svedkov sa počas procesu len prečítali, takisto sa popoludní čítajú listinné dôkazy. To, kedy bude vynesený rozsudok, zatiaľ nie je jasné.

Hlavné pojednávanie s Bakim S. a spol. začalo na Okresnom súde v Prešove 24. januára 2011. Súd vtedy rozhodol o 22-ročnom treste odňatia slobody pre Bakiho Sadikiho. Pôvodný proces bol obnovený na základe rozhodnutia Krajského súdu (KS) v Prešove, ktorý na začiatku septembra tohto roka zrušil pôvodný rozsudok. Rozhodol však, že po zrušení právoplatného rozsudku v tejto veci bude Okresný súd Prešov pokračovať v konaní na podklade pôvodnej obžaloby.

5 debata chyba
Viac na túto tému: #súd #Baki Sadiki #Krajský súd v Prešove