Traja členovia skupiny sýkorovcov zostanú vo väzbe dlhšie

Sudca pre prípravné konanie Špecializovaného trestného súdu (ŠTS) v Banskej Bystrici v pondelok predĺžil väzbu trom údajným členom skupiny sýkorovcov do 25. júna budúceho roku.

11.11.2013 17:22
debata

Ide o obvinených Jurija F., Martina K. a Ivana C. Verdikt súdu nie je právoplatný, dvaja obvinení podali voči nemu sťažnosť, o ktorej rozhodne Najvyšší súd SR. Sudca vyhovel návrhu prokurátora Úradu špeciálnej prokuratúry v plnom rozsahu. Informovala o tom hovorkyňa ŠTS Katarína Kudjáková.

Trio stíhajú ako príslušníkov zločineckej skupiny a za ďalšie zločiny. Medzi nimi je i Jurij F., ktorý sa priznal, že bol jedným zo strelcov na Romana Deáka v októbri 1999. Prokuratúra žiadala o predĺženie väzby z obavy z úteku, ovplyvňovania svedkov a v snahe predísť pokračovaniu v trestnej činnosti.

Tieto osoby sú obvinené aj za iné vraždy, ktoré spáchali ako členovia skupiny sýkorovcov. Podľa medializovaných informácií Jurij F. pred vyšetrovateľom opísal vraždu podnikateľa Deáka, ale aj ďalšie, vrátane atentátu na Eduarda Diniča v máji 1998.

debata chyba
Viac na túto tému: #sudca #sýkorovci #prokurátor #Špecializovaný trestný súd