Generálna prokuratúra Harabinovi zaplatiť nemieni

Generálna prokuratúra SR zatiaľ nemieni zaplatiť predsedovi Najvyššieho súdu SR Štefanovi Harabinovi 150-tisíc eur, ktoré vysúdil za to, že bývalý generálny prokurátor Dobroslav Trnka v roku 2008 verejne potvrdil, že prepis telefonického rozhovoru Harabina a Bakiho Sadikiho, stíhaného za obchodovanie s drogami, bol súčasťou dohľadového spisu prokuratúry.

14.11.2013 15:25
Štefan Harabin Foto: ,
Šéf Najvyššieho súdu a predseda Súdnej rady Štefan Harabin.
debata (37)

Vyplýva to zo štvrtkového stanoviska Generálnej prokuratúry, ktoré poskytla jej hovorkyňa Andrea Predajňová.

„Generálna prokuratúra zvažuje využiť všetky zákonné prostriedky na zmenu právoplatného súdneho rozhodnutia v občianskoprávnej veci a na odvrátenie dôsledkov tohto rozhodnutia voči Generálnej prokuratúre SR,“ uviedla Predajňová. V tomto prípade rozhodoval ako posledný 25. septembra Krajský súd v Bratislave.

Denník Sme informoval, že keď sa Harabin pýtal na prepis z roku 1994 oficiálnym listom, prokuratúra mu odpovedala, že prepis nie je súčasťou trestného spisu v kauze Bakiho Sadikiho. „Generálna prokuratúra preskúmava všetky vecné, dozorové, vyšetrovacie spisy, ktoré sa týkajú trestnej veci Bakiho Sadikiho. a priamo súvisia s predmetnou občianskoprávnou vecou,“ dodala Predajňová.

37 debata chyba
Viac na túto tému: #Generálna prokuratúra #Trnka #Štefan Harabin