Účastníci pochodu v nedeľu blokovali spoje MHD

Oslavy Dňa boja za slobodu a demokraciu sa spájali aj s nepríjemnými udalosťami, ktoré v nedeľu zdržiavali cestujúcu verejnosť.

18.11.2013 10:45
debata (1)

V dôsledku blokovania MHD účastníkmi pochodu musel Dopravný podnik Bratislava medzi 17.05 až do večera 22.25 odkloniť niektoré spoje na náhradné trasy.

„DPB sa cestujúcim ospravedlňuje a zároveň vyjadruje pohoršenie, že primárnym cieľom demonštrantov nebolo vyjadriť svoj postoj a prezentovať názory, ale zámernými blokádami priamo na komunikáciách neumožnili prejazd verejnej dopravy, dokonca aj na odklonových trasách,“ uviedla hovorkyňa DPB Adriana Volfová.

Ako doplnila, „dispečing DPB v súčinnosti s políciou je vždy pripravený na podobné situácie v súvislosti s plánovanými demonštráciami a vopred dohodne odklonové trasy MHD, ktoré vyplývajú z presunu demonštrantov v centre mesta tak, aby nenastalo ochromenie MHD v hlavnom meste. V prípade nedeľných protestných akcií však došlo k mimoriadnym udalostiam, nakoľko demonštranti zámerne blokovali aj odklonové trasy a znemožnili tak plynulosť cestnej premávky“.

1 debata chyba
Viac na túto tému: #autobus #MHD #Dopravný podnik Bratislava #pochod