Známka s motívom Tatier je štvrtá najkrajšia na svete

V súťaži Grand Prix de l’exposition WIPA (Wiener internationale Postverzeichnung Ausstellung) organizovanej vo Viedni sa na štvrtom mieste umiestnil hárček poštovej známky Ochrana prírody: Národný park Nízke Tatry – Lomikameň pozmenený, Skalienka ležatá, ktorý Slovenská pošta vydala vlani.

19.11.2013 11:55
debata (9)
zväčšiť Hárček poštovej známky Ochrana prírody: Národný... Foto: Slovenská pošta
SR Slovenská pošta známka súťaž štvrté miesto Hárček poštovej známky Ochrana prírody: Národný park Nízke Tatry – Lomikameň pozmenený, Skalienka ležatá (na snímke), ktorý vydala Slovenská pošta v roku 2012, je štvrtý najkrajší na svete.

Uviedla to hovorkyňa pošty Stanislava Pondelová. „Ocenenie je o to vzácnejšie, že sa v rebríčku top päť umiestnila ako klasická poštová známka vytlačená technikou oceľotlače na najvyššom mieste, keďže poštové známky na prvých troch miestach boli vyrobené modernými, netradičnými technikami,“ povedala Pondelová.

Švajčiarska známka bola podľa Pondelovej zvláštna tým, že jej perforácia kopírovala siluetu netopiera, hongkongská známka bola vytlačená na hodvábnom papieri a maďarskú známku vytlačili technikou embosovania s motívom parníku Titanic, ktorého predlohu vytvoril slovenský rytec Arnold Feke.

Grand Prix de l’exposition WIPA je považovaná za najprestížnejšiu medzinárodnú súťaž o najkrajšiu známku sveta. Na Grand Prix získala Slovenská pošta už trikrát prvé miesto, a to v rokoch 2002, 2005 a 2009. Doteraz posledné ocenenie v tejto súťaži bolo tretie miesto za poštovú známku 400. výročie konania Žilinskej synody získané v minulom roku.

9 debata chyba
Viac na túto tému: #ocenenie #pošta #známka