Lekári prešovskej fakultnej nemocnice sa s vedením dohodli

Lekárske odborové združenie (LOZ) v Prešove sa dohodlo s vedením Fakultnej nemocnice s poliklinikou J. A. Reimana, ktoré pripravuje nové pracovné zmluvy pre všetkých lekárov. Budú v nich splnené všetky požiadavky lekárov.

19.11.2013 16:29
lekár, lekári, nemocnica Foto:
Ilustračné foto
debata

Tí ešte minulý týždeň odovzdali svoje výpovede súhlasu s ustanoveniami Zákonníka práce, ktorý hovorí o limitoch pre prácu nadčas a pohotovosť.

„V praxi to znamená, že budú nové pracovné zmluvy, budú v nich zakomponované body, ktoré sme žiadali. V zmluvách bude rozložené tretie navýšenie platov v rokoch 2014 a 2015 a nebudú tam body, ktoré vedenie ponúklo v predošlých zmluvách, týkajúce sa účinnosti platného zákona. Viac hodín na pohotovostiach sa rozloží na viac lekárov, ktorí budú prijatí do zamestnania,“ informoval v utorok predseda prešovského LOZ Michal Policián.

Vo všetkých zmluvách budú podľa neho zakomponované platové podmienky na roky 2014 a 2015 bez odvolania na platnosť zákona. Platné sú na roky 2014 a 2015. Popoludní zasadal výbor LOZ a uskutočnila sa aj členská schôdza LOZ v Prešove, na ktorej boli podľa Policiána prezentované výsledky minulotýždňového rokovania na ministerstve i s riaditeľstvom prešovskej nemocnice. „Dnešná členská schôdza odobrila náš postup a lekári, ktorí podali výpovede súhlasu ich stiahnu,“ vysvetlil.

Dodal tiež, že podobné zmluvy by sa mali podpisovať aj v ostatných nemocniciach na Slovensku, keďže podľa Policiána ministerka zdravotníctva Zuzana Zvolenská sľúbila v piatok (15.11.) na spoločnom rokovaní, že takýto pokyn dá ostatným riaditeľom fakultných nemocníc.

Podľa námestníčky LPS pre chirurgické odbory FNsP Ľubomíry Romanovej vedenie FNsP J. A. Reimana predložilo predstaviteľom LOZ nové dohody o zmene pracovných zmlúv lekárov týkajúce sa ich mzdových podmienok. Pre vedenie nemocnice je najdôležitejšie, že nemocnica funguje a bude fungovať v bežnom režime a nebude dochádzať k žiadnym obmedzeniam v zdravotnej starostlivosti.

debata chyba
Viac na túto tému: #nemocnica #Prešov #lekári #zákonník práce