Za výbuch na futbalovom zápase obvinili 20-ročného Bratislavčana

Desať až pätnásť rokov môže za mrežami stráviť 20-ročný mladík z Bratislavy Tomáš P., ktorý ešte v auguste na futbalovom zápase medzi ŠK Slovan Bratislava s MFK Ružomberok hodil delobuch do sektoru hostí.

27.11.2013 10:00
debata (4)

Polícia muža obvinila z obzvlášť závažného zločinu všeobecného ohrozenia. Na stredajšej tlačovej besede o tom informoval riaditeľ Krajského riaditeľstva PZ v Bratislave Csaba Faragó.

„Obvinený sa k spáchaniu skutku priznal a svoje konanie oľutoval,“ povedal Faragó. Mladík sa podľa neho dostavil na výsluch aj so svojim advokátom až v čase, keď už bolo jasné, že je jedným z hlavných podozrivých.

V súčasnosti sa nachádza vo väzbe. Kým policajti zistili meno páchateľa, vypočuli podľa Faragóa 11 poškodených, 96 svedkov a vykonali šesť konfrontácií aj jednu domovú prehliadku.

Počas zápasu medzi Slovanom a Ružomberkom 18. augusta explodoval v sektore hostí delobuch. Podľa Faragóa zranenia utrpelo desať osôb, medzi nimi aj deväťročné dievčatko a 13-ročný chlapec. Výbuch tiež rozmetal dve plastové sedadlá.

4 debata chyba
Viac na túto tému: #výbuch #futbal #delobuch #zápas