Exšéfa daňového úradu obvinili pre úplatok od Salmanovovcov

V kauze Salmanovovci padlo prvé obvinenie aj na štátneho úradníka. Polícia tvrdí, že veľkopodnikatelia podplácali už bývalého riaditeľa Daňového úradu v Dunajskej Strede.

03.12.2013 20:29
úplatok, korupcia Foto:
Ilustračné foto.
debata (7)

Za tisícové provízie im na oplátku vyplácal nadmerné odpočty DPH. V spravodajstve o tom informovala televízia Markíza.

Údajnú úplatkársku kauzu veľkopodnikateľov odštartovalo video z apríla, na ktorom si Salmanovovci vraj delia provízie z DPH s daňovou úradníčkou. Video súdy uznať nikdy nemohli pre jeho nezákonné vyhotovenie, avšak polícia zbierala dôkazy a veľkopodnikateľov už obvinili. Za podplácanie úradníkov im hrozí 12-ročné väzenie, pripomenula televízia.

Najnovšie však už podľa Markízy obvinili aj prvého úradníka, ktorým je bývalý riaditeľ Daňového úradu v Dunajskej Strede. V súvislosti s vyplácaním nadmerných odpočtov DPH prijal podľa policajných zistení úplatok 40 000 eur. Finančná správa tvrdí, že obvinený úradník tam už nepracuje od leta, teraz má vraj práce dosť s políciou. Tá preveruje, či sa v súvislosti so svojím výkonom povolania dopustil aj inej trestnej činnosti. „Aj jemu hrozí 12-ročné väzenie,“ uviedla televízia.

Polícia hľadá aj ďalších úradníkov, ktorí pomáhali zveľaďovať impérium Salmanovovcov.

V tejto kauze ešte nikoho nepostavili pred súd. Aj samotní Salmanovovci sa môžu z väzby dostať na slobodu, o ich sťažnosti momentálne rozhoduje Ústavný súd SR.

7 debata chyba
Viac na túto tému: #Dunajská Streda #obvinenie #Salmanovovci #úplatok