Vnútro ani SIS nesledovali Lipšicove údajné SMS-ky

Slovenská informačná služba (SIS) ani ministerstvo vnútra nesledovali údajné SMS-ky bývalého ministra vnútra Daniela Lipšica s advokátkou Zuzanou Miadokovou.

04.12.2013 15:43
Daniel Lipšic Foto:
Daniel Lipšic.
debata (12)

Slovenská informačná služba (SIS) ani ministerstvo vnútra nesledovali údajné SMS-ky bývalého ministra vnútra Daniela Lipšica s advokátkou Zuzanou Miadokovou. Prepisy údajných správ niekto zverejnil na internete. „SIS údajnú SMS komunikáciu pána Lipšica a pani Miadokovej, zverejnenú na uvedenej internetovej adrese, nesledovala,“ uviedol hovorca SIS Branislav Zvara. Podobne sa vyjadrila aj polícia. „Polícia uvedenú SMS komunikáciu nesledovala,“ povedal hovorca policajného prezídia Michal Slivka.

Materiál s kompromitujúcimi SMS-kami ešte v septembri prišiel do podateľne Najvyššieho súdu SR, odkiaľ ho odovzdali generálnej prokuratúre, aby ho prešetrila. Údajne ide o komunikáciu z čias, kedy bol Lipšic minister vnútra za vlády Ivety Radičovej. „To, že niektorí predstavitelia finančných a zločineckých skupín míňajú čas a nemalé finančné prostriedky na rôzne podvrhy, len dokazuje, že hnutie NOVA považujú za hrozbu. Za hrozbu toho, že verejnosti odhalíme ďalšie podvody, ako to bolo v prípade PPC a SPP,“ reagoval predseda hnutia NOVA Daniel Lipšic.

Koncom septembra pre denník Sme pripustil, že niektoré zo zachytených esemesiek sú reálne. K nim však potom podľa neho niekto vymyslel a doplnil kompromitujúci obsah. Nedávno sa na internete objavila aj údajná komunikácia Lipšica s ďalšou ženou. Pochádza vraj z účtu Lipšica na sociálnej sieti, ktorý napadali hackeri.

12 debata chyba
Viac na túto tému: #sms #ministerstvo vnútra #Daniel Lipšic #SIS