Výstraha druhého stupňa pred vetrom stále platí

Silný vietor na horách na severe Slovenska stále fúka. Výstraha druhého stupňa, ktorú vydal Slovenský hydrometeorologický ústav (SHMÚ), platí do utorka 10. decembra do 10.00.

09.12.2013 11:25
debata

Silno fúka v Banskobystrickom, Prešovskom a Žilinskom kraji, pričom vietor dosahuje v nárazoch rýchlosť 25 až 35 metrov za sekundu. Ľudia by si mali preto dávať pri rôznych aktivitách pozor.

Okrem vetra varuje SHMÚ aj pred snežením, a to taktiež v Banskobystrickom, Prešovskom a Žilinskom kraji. Výstraha prvého stupňa platí do utorka do 4.00. V týchto krajoch môže miestami napadnúť 20 až 50 centimetrov nového snehu. Sneženie je nebezpečné najmä pre vodičov. Pozor by si však mali dávať aj chodci, pre ich pohyb môže sneženie takisto znamenať nebezpečenstvo.

V Trenčianskom, Košickom, Prešovskom a Žilinskom kraji hrozí tvorba snehových jazykov a závejov. Slovenský hydrometeorologický ústav vydal aj pred nimi prvý stupeň výstrahy, tá platí v daných krajoch do utorka 10. decembra do 6:00. Jazyky a záveje sú takisto nebezpečné predovšetkým pre vodičov.

debata chyba
Viac na túto tému: #SHMÚ #vietor #meteorológia #výstraha