Prezident podpísal novelu o Slovenskom olympijskom výbore

Slovenský olympijský výbor (SOV) od 15. januára 2014 získa právomoc spravovať majetok štátu. Definitívne to potvrdil prezident Ivan Gašparovič, ktorý podpísal novelu zákona o používaní a ochrane olympijskej symboliky a o Slovenskom olympijskom výbore.

13.12.2013 13:50
debata (2)

Informovalo o tom Tlačové oddelenie Kancelárie prezidenta SR. Poslanci vládneho Smeru Ľubomír Petrák, Mojmír Mamojka, Miroslav Číž a Dušan Jarjabek, ktorí novelu predložili, pripomínajú, že SR podporuje činnosť SOV dotáciami zo štátneho rozpočtu, pričom efektívnym spôsobom podpory jeho činnosti bez potreby zvýšenia výdavkov štátneho rozpočtu je umožniť SOV spravovať majetok štátu.

„Týmto spôsobom sa vytvoria lepšie materiálne podmienky na činnosť SOV a olympijskej reprezentácie a súčasne štát nebude vynakladať finančné prostriedky na udržiavanie majetku štátu, ktorý je nevyužívaný alebo využívaný iba čiastočne,“ argumentujú členovia Smeru.

Inštitút správy majetku štátu znamená, že vlastníkom zostáva štát, pričom má správca majetku oprávnenia i povinnosti prakticky na úrovni vlastníka. Majetok však bude môcť využívať iba na plnenie svojich úloh. Novelu zákona schválili poslanci Národnej rady SR 5. decembra 90 hlasmi.

2 debata chyba
Viac na túto tému: #Ivan Gašparovič #Slovenský olympijský výbor