Najlepšie komunikujú politici Fico, Kaliňák a Beblavý

Víťazom ceny Huba roka 2013 pre najlepšie komunikujúceho politika sa stal premiér Robert Fico (Smer). Držiteľom anticeny Muchotrávka za najhoršie komunikujúceho politika sa stal predseda parlamentu Pavol Paška (Smer).

19.12.2013 20:30
Robert Fico Foto: ,
Premiér Robert Fico.
debata (18)

Trofej Zlatá huba získal premiér na základe hlasovania 39 politických novinárov a komentátorov. Druhé miesto za najlepšie komunikujúceho politika patrí Robertovi Kaliňákovi (Smer), ktorý získal Striebornú hubu, Bronzovú hubu dostal poslanec Národnej rady SR Miroslav Beblavý (SDKÚ). Prvý ročník tejto súťaže vyhlásili spoločnosti Made in Media a Vrtieť psom, ich analytici rok hodnotia komunikáciu slovenských politikov.

Cieľom súťaže je podľa organizátorov upriamiť pozornosť verejnosti na obsah a formu komunikácie politikov a prispieť ku kultivácii politického prostredia. “Nechceli by sme, aby dobrá politická komunikácia znamenala automaticky populizmus. Pravdou však je, že v dnešnej dobe, keď výrazne klesá záujem bežných ľudí o politiku, je mimoriadne dôležité vedieť aj zložité politické rozhodnutia vysvetliť jednoducho a zrozumiteľne,” povedal analytik spoločnosti Vrtieť psom Radovan Choleva.

“Sme veľmi radi, že do hlasovania sa zapojili všetky oslovené celoslovenské elektronické, printové aj internetové médiá,” dodala Zuzana Tichá zo spoločnosti Made in Media.

18 debata chyba
Viac na túto tému: #Robert Fico #médiá #Miroslav Beblavý #Robert Kaliňák #Pavol Paška