Pastiersky list urazil Pavla Pašku, nie je nositeľ smrti

Predseda Národnej rady SR Pavol Paška považuje za neprípustné, aby "klérus v demokratickej spoločnosti zasahoval takto priamo do ovplyvňovania verejnej mienky a voliča, komu má dať hlas a komu nie".

21.12.2013 08:24
Pavol Paška Foto:
Šéf parlamentu Pavol Paška (Smer).
debata (255)

Reagoval tak na Pastiersky list Konferencie biskupov Slovenska, ktorý čítali kňazi na začiatku adventu a hovorí o kultúre smrti. Pašku list podľa vlastných slov ľudsky urazil. „Nie som žiadny nositeľ myšlienky kultúry smrti,“ zdôraznil.

Biskupi v liste hovoria, že „stúpenci kultúry smrti prichádzajú s novou gender ideológiou“. Zároveň vyzývali nositeľov moci na všetkých úrovniach, „aby sme prejavy kultúry smrti odmietali už v zárodku.“ „Náš hlas pri akýchkoľvek voľbách môže dostať len ten kandidát, ktorý odmieta kultúru smrti,“ odkazujú v liste biskupi.

Paškovi toto označenie prekáža, považuje ho za urážlivé. Zdôraznil, že Smer, hoci je ľavicová strana, veľmi striktne zastáva podporu hodnôt, ktoré kreovali Slovensko, ako sú ochrana života pred narodením, podpora rodín či mladých ľudí. „Tento termín, ktorým nás označili biskupi, sme považovali za veľmi nepríjemný. Mňa aj ľudsky urazil,“ vyhlásil.

Zároveň považuje za neprípustné v demokratickej spoločnosti takéto zasahovanie do ovplyvňovania verejnej mienky a voliča. „Komu má dať hlas a komu nie. Napriek tomu si myslím, že pôjdeme ďalej. Budeme vždy podporovať rodiny a chrániť také kritériá, ktoré sú odôvodniteľné a ktoré budú zrozumiteľné,“ uzavrel.

255 debata chyba
Viac na túto tému: #Pavol Paška #Pastiersky list