Vianoce biele nebudú, Štefan má byť šmykľavý

Väčšina Slovákov sa tento rok bielych Vianoc nedočká. Nové snehové vločky už totiž podľa meteorológov prakticky nepribudnú a sneh bude len tam, kde je aj teraz.

21.12.2013 14:43
sneh, sviečka, Vianoce, Foto:
Ilustračné foto
debata (1)

Počasie cez vianočné sviatky tak neprinesie žiadnu zmenu oproti tomu súčasnému. Štedrý deň aj 1. sviatok vianočný budú podľa Slovenského hydrometeorolo­gického ústavu (SHMÚ) kopírovať doterajší charakter počasia.

V nižších polohách teda meteorológovia očakávajú, že bude zamračené a hmlisto. „Miestami bude slabo mrholiť a postupne sa bude tvoriť ľadovica a poľadovica pri teplote okolo nuly. Naopak, v stredných a vyšších polohách bude panovať dovolenkové slnečné a teplé počasie s teplotou 4 až 8 stupňov Celzia,“ uvádza SHMÚ.

Počasie na Štefana sa má čiastočne zmeniť. Na horách podľa SHMÚ pribudnú oblaky a v západnej polovici Slovenska bude pršať a pokračovať tvorba poľadovice. „Všetkým, ktorí sa budú presúvať autom alebo pešo k svojim rodinám a známym s prianím pokojných sviatkov, odporúčame opatrný pohyb po cestách a chodníkoch, ktoré môžu byť zľadovatené,“ upozorňujú meteorológovia.

1 debata chyba
Viac na túto tému: #počasie #SHMÚ #Vianoce #predpoveď