Trojica odídencov z SDKÚ by vraj mohla skončiť v Moste

Trojica poslancov, ktorá odišla tento mesiac z SDKÚ, by mohla zakotviť v poslaneckom klube strany Most-Híd. V parlamente o tom hovorili viacerí poslanci.

28.12.2013 10:54
Beblavý, Vášaryová, Žitňanská Foto: ,
Poslanci Miroslav Beblavý, Magdaléna Vášaryová a Lucia Žitňanská opustili SDKÚ.
debata (68)

„Zatiaľ sme takéto rokovania neviedli. Ale narážam na jednu vetu predsedu SDKÚ Pavla Freša, ktorý povedal, že je škoda pre celé Slovensko stratiť týchto troch ľudí,“ povedal predseda Mostu-Híd Béla Bugár.

Podľa neho je otázka pre SDKÚ, ale aj pre pravicové spektrum, čo robili, aby týchto poslancov nestratili. Bugár však odmietol ďalej o tejto otázke špekulovať. „Keď budem chcieť také niečo urobiť, tak najprv budem rokovať s dotyčnými, až potom budem o tejto záležitosti hovoriť s novinármi. Toto nie je vec predsedu a niekoho cudzieho mimo strany, ale toto je vec strany,“ konštatoval Bugár s tým, že Most-Híd chce spájať všetkých, ktorí sú ochotní na spojenie pristúpiť, pričom by to nevzťahoval len na tento jeden prípad.

Poslanci Národnej rady Lucia Žitňanská, Miroslav Beblavý a Magdaléna Vášáryová v decembri na rokovaní prezídia SDKÚ ohlásili odchod z tejto politickej strany. Zároveň vystúpili z jej poslaneckého klubu a v parlamente zostali pôsobiť ako nezaradení poslanci. Dôvodom na odchod zo strany bola nejasnosť postojov SDKÚ, strata obsahu politiky, neschopnosť prijímať rozhodnutia a riešiť situáciu.

68 debata chyba
Viac na túto tému: #SDKÚ #Most-Híd #Miroslav Beblavý #Lucia Žitňanská #Magdaléna Vášáryová