Nový rok v Bratislave privítal opäť ohňostroj na Dunaji

Vyše štvrťhodinu trvajúci ohňostroj nad Bratislavou privítal prvé minúty roka 2014 v hlavnom meste Slovenska.

01.01.2014 09:29
ohňostroj, Nový rok, Bratislava Foto: ,
Ohňostroj v Bratislave na Dunaji.
debata (1)

Na rozdiel od Silvestra 2013, keď pri príležitosti 20. výročia vzniku Slovenskej republiky odpaľovali ohňostroj z bratislavského hradu, sa rachotiace svetelné predstavenie spustilo opäť z hladiny Dunaja.

Z námestí a ulíc bratislavského Starého Mesta, Rázusovho nábrežia, Mostu SNP ale aj z petržalského brehu Dunaja ho sledovali tisícky ľudí. Ani tentoraz nechýbalo množstvo zahraničných návštevníkov. Medzi zabávajúcimi bolo počuť angličtinu, nemčinu, španielčinu i francúzštinu.

Silvestrovské oslavy v centre hlavného mesta mali dve centrá na Hlavnom i Hviezdoslavovom námestí. V programe na Hlavnom námestí, ktorý sa začal o 19.00 h vystúpili pred polnocou Cigánski diabli, Medial Banana i skupiny Le Payaco a HEX, ktoré patria už k „inventárom“ Silvestra v Bratislave. Počas prvých desiatok minút nového roka 2014 sa o zábavu starala na pódiu skupina Para.

Na Hviezdoslavovom námestí mohli návštevníci už o 16.00 h sledovať prostredníctvom veľkoplošnej obrazovky silvestrovský koncert Slovenskej filharmónie v Redute. „Túto možnosť využilo niekoľko stoviek ľudí,“ informovala hovorkyňa Starého Mesta Alexandra Obuchová. Do druhej hodiny nadránom pokračovala diskotéka na klzisku, ktoré je umiestnené na Hviezdoslavovom námestí.

Na bezpečnosť a poriadok počas silvestrovských osláv v centre Bratislavy dohliadalo 120 príslušníkov štátnej a mestskej polície a 40 členov bezpečnostnej služby.

Košice sa lúčili s titulom EHMK

Tisíce Košičanov, najmä z radov mladej generácie, sa v centre mesta lúčili so rokom 2013, v ktorom sa východoslovenská metropola hrdila titulom Európske hlavné mesto kultúry (EHMK).

Silvestrovské oslavy a vítanie nového roka na Hlavnej ulici vyvrcholili polnočným pyromuzikálnym ohňostrojom, ktorý kombinoval pyrotechnické efekty s hudobným podkladom.

Hudobno-zábavná a tanečná show sa odohrávala pri súsoší Immaculata od 20.00 h. Posledné sekundy starého roka odrátaval s oslavujúcimi aj primátor Richard Raši, ktorý obyvateľom zaželal veľa šťastia a úspechov v novom roku.

„Košice majú za sebou výnimočný a úspešný rok. Ďakujem všetkým obyvateľom a návštevníkom, ktorí sa spolu s nami podieľali na úspechu projektu Európskeho hlavného mesta kultúry a počas celého roka v uliciach mesta vytvárali neopakovateľnú atmosféru,“ uviedol Raši. Nezabudnuteľný rok 2013 sa podľa neho navždy zapíše do histórie mesta.

V ponuke silvestrovského programu boli speváčka Michaella, skupiny Drišľak a Polemic, či tanečníci z D.S.Studio. Podľa informácií z magistrátu vyšli oslavy mestskú kasu do 10.000 eur.

Súčasťou osláv bol opätovne aj Detský Silvester so zábavným programom, ktorý sa konal v utorok (31.12.) dopoludnia v priestoroch Historickej radnice.

1 debata chyba
Viac na túto tému: #Silvester #Nový rok #ohňostroj