Vodičov takmer na celom Slovensku potrápi hmla

Hmlisté počasie zotrvá na nad naším územím pravdepodobne počas celého dňa. Nad našou oblasťou sa bude nachádzať nevýrazné pole tlaku vzduchu a súčasne k nám začne od juhozápadu prúdiť pomerne teplý vzduch.

03.01.2014 10:44 , aktualizované: 11:01
debata

Podľa informácií zo stránky Slovenského hydrometeorolo­gického ústavu bude na väčšine územia zamračené a hmlisto. V stredných a vyšších a len ojedinele aj v nižších polohách prevažne polojasno. Ojedinele mrholenie.

Takmer na celom území Slovenska v piatok vodičov potrápi hmla. Slovenskí meteorológovia očakávajú jej výskyt s dohľadnosťou 50 až 200 metrov. Vydali preto výstrahu prvého stupňa, ktorá platí v piatok do 18.00.

„Znížená dohľadnosť predstavuje potenciálne nebezpečenstvo pre dopravné aktivity,“ upozorňuje Slovenský hydrometeorologický ústav (SHMÚ). Pripomína, že výskyt hmiel s uvedenou dohľadnosťou je v danom ročnom období a oblasti bežný, ale môže spôsobiť škody menšieho rozsahu.

Výskyt hmiel v piatok meteorológovia neočakávajú len v Žilinskom kraji.

V noci na piatok v Bratislave mrzlo, vodiči tak museli ráno rátať aj s námrazou na cestách. V sobotu začne do strednej Európy vo vyšších vrstvách atmosféry prúdiť od juhozápadu teplý vzduch.

Predpoveď na piatok

  • Najvyššia denná teplota v piatok 3 až 8 st.
  • Teplota na horách vo výške 1 500 m okolo +1 st.
  • Slabý premenlivý, v južnej polovici západného Slovenska a v severnej polovici východného Slovenska prevažne juhovýchodný vietor do 5 m/s (20 km/h).
  • Predpokladané množstvo zrážok/nového snehu: do 1 mm/ 0 cm. Zdroj: SHMÚ
debata chyba
Viac na túto tému: #počasie #hmla