Expremiér Dzurinda priznal, že pil alkohol. Ospravedlnil sa

Bývalého slovenského predsedu vlády v utorok predpoludní prepustili z košickej univerzitnej nemocnice potom, ako v noci v centre Košíc spadol a poranil si hlavu. K úrazu došlo po jeho účasti na oslavách 80. narodenín exprezidenta SR Rudolfa Schustera.

07.01.2014 09:37 , aktualizované: 12:54
MikulṚ Dzurinda Foto: ,
Bývalý premiér MikulṚ Dzurinda vysvetľoval pred novinármi svoje zranenie.
debata (890)

Na klinike úrazovej chirurgie strávil Dzurinda noc na pozorovaní. Nešlo o vážny úraz, podľa neho mu ranu na hlave lekári zašili pár stehmi.

Expremiér pred novinármi priznal, že na oslave pil pálenku, pred hotelom sa potom pošmykol a spadol, pričom si poranil hlavu. Celá záležitosť ho ľudsky mrzí. Podľa svedkov bol opitý. „Videli sme ho na vlastné oči. Sotva stál na nohách,“ uviedli pre denník Korzár dvaja taxikári. „Je mi to veľmi nepríjemné, čo sa stalo. Mrzí ma, že som pridával robotu lekárom a zdravotným sestrám. Samozrejme, veľmi ma mrzí a trápi, že som potrápil aj mojich blízkych,“ povedal.

Vysvetlil, že ešte v pondelok ráno zabehol v Bratislave na Železnej studienke 15 kilometrov, potom odšoféroval autom do Košíc. Po príchode do Košíc cítil trochu únavu. „Zrejme som neustriehol ten moment, keď som si už nemal dávať ten ďalší pohárik,“ povedal. Na budúci rok Dzurinda oslávi šesťdesiatku, príhoda je tak podľa neho asi aj signálom, že už nie je najmladší.

K pádu na Hlavnej ulici došlo, keď si chcel zafajčiť. Hoci pravidelne beháva, priznal, že výnimočne si dá cigaretu. „Zrejme ten koňak si tú cigaretu vypýtal, tak som chcel fajčiť a šmykol som sa,“ dodal.

890 debata chyba
Viac na túto tému: #Košice #Mikuláš Dzurinda #Rudolf Schuster