Kaliňák: Matovič si môže zobrať Polláka, plakať nebudeme

Ak bude chcieť šéf OĽaNO Igor Matovič "stiahnuť" Petra Polláka z postu splnomocnenca vlády pre rómske komunity, môže to urobiť.

12.01.2014 11:32
Peter Pollák Foto: ,
Peter Pollák.
debata (76)

„My plakať nebudeme,“ reagoval minister vnútra Robert Kaliňák na nedávne vyjadrenie Matoviča, ktorý povedal, že keď Smer nebude podporovať kroky rómskej reformy, bolo by prirodzené, aby Pollák odišiel a „nerobil im tam šaša“.

„Táto práca nikdy nie je bez problémov, stále vám niekto hádže polená pod nohy a vždy je nejaký problém. Ak si mysleli, že to pôjde ako po masle, zjavne nevedeli, ako fungujú štátne inštitúcie,“ vyhlásil Kaliňák.

Prácu rómskeho splnomocnenca však hodnotí pozitívne. Uznáva, že rómska reforma by mohla napredovať rýchlejšie, napriek tomu si myslí, že sa doposiaľ podarilo dosť vecí. Zrýchliť by ju mohla podľa neho dôslednejšia príprava niektorých vecí. „Aby sa úspešne implementovali,“ do­dal.

Kaliňák si však myslí, že rok 2014 bude pre rómsku reformu veľmi plodný. Vláda sa podľa neho chce zamerať na vytváranie pracovných príležitostí, stavanie ďalších kontajnerových škôl pre žiakov zo znevýhodneného prostredia či na pomoc tým, ktorí majú svoje pozemky pod rómskymi osadami. Prostriedky z eurofondov v novom programovacom období by zas podľa neho mali ísť aj na škôlky.

76 debata chyba
Viac na túto tému: #Rómovia #Peter Pollák #Robert Kaliňák #Igor Matovič #rómska problematika