Prepad zlatníctva v Bratislave: Jeden mŕtvy, dvaja zranení

Na bratislavskej Obchodnej ulici sa v utorok podvečer strieľalo. Výsledkom je jeden mŕtvy muž, ďalší postrelený a jedna zranená žena.

14.01.2014 18:10 , aktualizované: 15.01.2014 08:41
Obchodná ulica, zlatníctvo, prepad Foto: ,
Bezpečnostné zložky zaisťujú zlatníctvo na Obchodnej ulici v Bratislave, v ktoré v utorok podvečer prepadli.
debata (28)

Nešťastie sa udialo počas lúpežného prepadnutia zlatníctva. Zákazníci susediacej kaviarne počuli padnúť výstrely po 17.00.

Postreleného muža na mieste oživovali záchranári. Ako informoval hovorca Operačného strediska záchrannej zdravotnej služby SR Boris Chmel, 66-ročný muž napriek oživovaniu zraneniam na mieste podľahol.

Podľa informácií denníka Pravda je obeťou zlatník arménskej národnosti s menom Spartakian, otec dvoch synov a jednej dcéry. Polícia túto informáciu zatiaľ nepotvrdila.

Bezpečnostné zložky zaisťujú zlatníctvo na...
Obchodná ulica v Bratislave.
+3Obchodná ulica v Bratislave, kde došlo k...

Vážne zranenú ženu so strelným poranením v oblasti bedier a úrazom hlavy previezli do petržalskej nemocnice na Antolskej ulici. Muža, ktorý má otvorenú zlomeninu predkolenia, previezli do nemocnice na Kramároch. Martina Lidinská z tlačového odboru ministerstva zdravotníctva potvrdila, že obaja sú v stabilizova­nom stave.

V zlatníctve podľa televízie Markíza polícia pod jednou z obetí údajne objavila samopal. Medzi lúpežníkmi a zlatníkmi malo dôjsť k bitke a následnej streľbe. Mŕtvy muž podľa našich informácií býval s manželkou v Bratislave dvadsať rokov. Zlatníctvo na Obchodnej ulici viedli približne desať rokov. Jeho deti majú v rôznych častiach Bratislavy ďalšie predajne, jednu vraj neďaleko známeho trhoviska na Miletičovej ulici.

Bratislavská policajná hovorkyňa Karina Považanová prepad zlatníctva potvrdila. Ako uviedla, oznámenie o streľbe v zlatníctve prijala polícia približne o 17.00. „Podľa súčasných informácií strelné poranenia utrpela okrem 66-ročného muža aj o tri roky mladšia žena,“ uviedla Považanová a dodala, že ďalšie okolnosti spáchania tohto skutku vyšetrujú. Policajná hovorkyňa zároveň uviedla, že ďalšie informácie v súčasnosti vzhľadom na prvotné úkony vo vyšetrovaní nemôžu poskytnúť. Polícia v tejto súvislosti žiada prípadných svedkov, aby sa prihlásili na polícii a svojimi výpoveďami prispeli k objasneniu činu. Akékoľvek informácie, ktoré by mohli prispieť k objasneniu, môžu oznámiť na bezplatnom čísle polície 158, prípadne osobne na ktoromkoľvek policajnom oddelení.

Streľba zastavila aj električky cez Obchodnú ulicu, tie však už opäť premávajú. Nepremávali asi hodinu, v ceste im bránila sanitka, ktorá zasahovala na mieste činu. Hovorkyňa Dopravného podniku Bratislava Adriana Volfová potvrdila, že električková doprava bola obnovená o 18.20.

© Autorské práva vyhradené

28 debata chyba
Viac na túto tému: #lúpež #streľba #Obchodná ulica #zlatníctvo