Smer bude diskutovať o návrhu KDH na definíciu manželstva

Poslanecký klub Smeru bude diskutovať o tom, ako sa postaví k návrhu ústavného zákona na definíciu manželstva ako jedinečného zväzku jedného muža a jednej ženy, ktorý do parlamentu plánujú predložiť poslanci za KDH.

18.01.2014 09:51
parlament, poslanci, NR SR Foto: ,
Ilustračné foto.
debata (44)

„Ide o závažnú diskusiu, spoločnosť sa za posledné desaťročia zmenila, posúvajú sa aj hodnoty. Možno by si táto diskusia zaslúžila väčší časový priestor,“ povedala Laššáková. Podľa nej je predčasné hovoriť o tom, či Smer návrh zákona podporí alebo nie. „Máme poslancov, ktorým je táto téma blízka, i takých, ktorí sú proti. Budeme postupovať zodpovedne,“ vysvetlila.

Predsedníčka poslaneckého klubu zatiaľ rovnako nevedela konkretizovať, či vládna strana nechá poslancom pri hlasovaní o tomto zákone voľnú ruku. „Nechcem predbiehať, treba diskutovať. Môj osobný názor je, že Slovensko si tradične váži rodinu a manželstvo. Tak, ako sú tieto inštitúty zakotvené v ústave a ďalších zákonoch, sa mi zdá dostatočné,“ povedala Laššáková.

Šéfka vládneho klubu od predsedu KDH Jána Figeľa dostala list, v ktorom ju kresťanskí demokrati pozývajú na stretnutie k návrhu, Laššáková ho neodmietne.

Kresťanskí demokrati chcú doplniť slovenskú ústavu o definíciu manželstva ako jedinečného zväzku jedného muža a jednej ženy. Na marcovej parlamentnej schôdzi predložia návrh ústavného zákona, podľa ktorého Slovenská republika manželstvo všestranne chráni a napomáha jeho dobru.

„Ide o krátke a precízne výstižné vety, ktoré sú prevzaté z platného zákona o rodine, prijatého v roku 2005,“ uviedol Figeľ na tlačovej besede. Návrhu svojou účasťou na besede vyjadrila podporu aj prezidentka neziskovej organizácie Liga proti rakovine Eva Siracká.

44 debata chyba
Viac na túto tému: #manželstvo #KDH #Smer #ústavný zákon