NOVA vyšle do eurovolieb aj Kollára s Mikloškom

Kandidátku Nová väčšina Dohoda (NOVA) povedie do eurovolieb podpredseda strany a poslanec Jozef Kollár. Dvojkou bude poslankyňa parlamentu Jana Žitňanská a trojkou nominant Konzervatívnych demokratov Slovenska a bývalý politik KDH František Mikloško.

18.01.2014 16:45 , aktualizované: 17:15
František Mikloško Foto:
František Mikloško bude kandidovať do europarlamentu.
debata (31)

V sobotu o tom rozhodla Republiková rada strany NOVA na zasadnutí v Prešove. Štvorkou je nominant Občianskej konzervatívnej strany a exposlanec NR SR Ondrej Dostál. Z piateho miesta bude kandidovať poslanec NR SR Juraj Droba. Agentúru SITA o tom informoval jeden z členov rady.

Voľby do Európskeho parlamentu (EP) sa na Slovensku uskutočnia v sobotu 24. mája 2014. Na Slovensku pôjde o tretie eurovoľby, predtým sa konali v rokoch 2004 a 2009. Naposledy si Slovensko volilo 13 europoslancov. Účasť na voľbách do EP na Slovensku bola nízka, v roku 2009 prišlo k urnám 19,64 percenta oprávnených voličov.

Lipšic: Podporíme stredopravého kandidáta, ktorý bude vyzývateľom Fica

Ako uviedol jeho predseda Daniel Lipšic, NOVA považuje v prvom kole prezidentských volieb za prijateľných viacerých stredopravých kandidátov. Svojich voličov vyzýva, aby využili volebné právo a v prvom kole prezidentských volieb dali hlas jednému z nich.

„V druhom kole hnutie NOVA podporí toho stredopravého kandidáta, ktorý získa najviac hlasov v prvom kole a stane sa vyzývateľom Roberta Fica. Už som oslovil v tejto súvislosti predsedov opozičných strán, aby sme sa stretli budúci týždeň a dohodli sa, že všetci podporíme kandidáta, ktorý bude vyzývateľom Roberta Fica,“ povedal.

31 debata chyba
Viac na túto tému: #Jozef Kollár #eurovoľby #Jana Žitňanská #František Mikloško