Borec: Útok v Nitre by mal byť jasne odsúdený a potrestaný

Minuloročný októbrový útok, pri ktorom muži s vyholenými hlavami bili obsluhu a návštevníkov nitrianskeho klubu Mariatchi, by mal byť podľa ministra spravodlivosti Tomáša Boreca (nominant Smeru) prísne a jasne odsúdený a potrestaný.

02.02.2014 15:14
Borec Foto: ,
Minister spravodlivosti Tomáš Borec ocenil iniciatívu generálneho prokurátora Jaromíra Čižnára, ktorý sa rozhodol preveriť postup prokuratúry v Nitre.
debata (21)

„Voči ľuďom, ktorí takto terorizujú svoje okolie a napádajú slušných ľudí, nie je možné, aby polícia nepostupovala inak než tvrdo a nekompromisne. Samozrejme, aj ostatné orgány štátu,“ uviedol v nedeľu šéf rezortu spravodlivosti v diskusnej relácii STV O 5 minút 12.

Ako minister spravodlivosti je zvedavý, akým spôsobom sa táto vec dorieši. Očakáva, že výsledky budú dostatočne jasne vyhodnotené. Podľa neho sa bolo treba z právneho hľadiska pozrieť, či boli naplnené podmienky na vzatie útočníka do väzby. „Pokiaľ by bol napriek tomu do nej vzatý, tak štát to musí hradiť ako nezákonné rozhodnutie alebo nesprávny úradný postup. Je to veľmi zodpovedné rozhodnutie a myslím si, že v tomto prípade je namieste preskúmanie tohto postupu,“ dodal šéf rezortu spravodlivosti. Ocenil tiež iniciatívu generálneho prokurátora Jaromíra Čižnára, ktorý sa rozhodol preveriť postup prokuratúry v Nitre.

„Nerozumiem tomu, prečo nebolo zo strany orgánov činných v trestnom konaní vznesené obvinenie ihneď, ale až po troch až štyroch mesiacoch. Bolo nepochybné, že skutok sa stal, aj to, kto je páchateľ,“ uviedol v diskusnej relácii poslanec z hnutia OĽaNO a člen Ústavnoprávneho výboru NR SR Miroslav Kadúc. Dodal, že občania očakávajú rýchlu spravodlivosť. „Občania určite majú strach chodiť po ulici, ak sa nedočkajú spravodlivosti, ak nemajú dôveru v tento systém,“ dodal Kadúc.

21 debata chyba
Viac na túto tému: #Tomáš Borec #útok radikálov