Slovensko trápi vietor, pridá sa aj poľadovica

Časť Slovenska trápi vietor, vo štvrtok 6. februára sa k nemu pridá aj poľadovica. Slovenský hydrometeorologický ústav (SHMÚ) pred silným vetrom varuje vo forme výstrahy prvého stupňa.

05.02.2014 12:36
debata

Už teraz fúka na západnom Slovensku v okresoch Skalica, Senica, Malacky, Pezinok, Trnava, Piešťany, Nové Mesto nad Váhom a Myjava. Veterno bude do 22:00 a vietor môže v nárazoch dosahovať rýchlosť 15 až 20 metrov za sekundu.

Fúka však aj na horách na severe Slovenska, a to v okresoch Ružomberok, Banská Bystrica, Brezno, Liptovský Mikuláš, Tvrdošín a Poprad. Výstraha platí do štvrtka 6. februára do 11:00. Vietor fúka rýchlosťou 20 až 27 metrov za sekundu, preto by mali byť ľudia opatrní, môže byť pre rôzne aktivity nebezpečný.

Vo štvrtok sa k vetru na väčšej časti Slovenska pridá aj poľadovica. SHMÚ pred ňou vydal takisto výstrahu prvého stupňa a tá platí od polnoci do štvrtka do 12:00. Šmýkať sa bude vo všetkých krajoch. Pozor by si mali dávať predovšetkým vodiči, no ostražití musia byť aj chodci, pretože šmýkať sa môže kdekoľvek.

debata chyba
Viac na túto tému: #SHMÚ #vietor #výstraha #poľadovica