Lídrom matovičovcov v eurovoľbách bude Jozef Viskupič

Lídrom kandidátky hnutia OĽaNO v májových voľbách do Európskeho parlamentu (EP) bude člen a poslanec Národnej rady SR za obyčajných Jozef Viskupič.

07.02.2014 13:51
Jozef Viskupič Foto:
Jozef Viskupič.
debata (3)

Ďalších 12 miest na eurokandidátke zatiaľ OĽaNO obsadené nemá, chce ich ponúknuť nezávislým kandidátom. Ako to urobí, zverejní v najbližších dňoch. „Vážim si dôveru klubu, ktorý ma poveril líderstvom,“ povedal Viskupič novinárom.

Voľby do Európskeho parlamentu (EP) sa na Slovensku uskutočnia v sobotu 24. mája 2014. Historicky pôjde o tretie eurovoľby na území SR. V posledných, v roku 2009, dosiahla volebná účasť na Slovensku 19,64 percenta, čo bolo najmenej v celej EÚ. Na voľbách sa zúčastnilo 16 politických strán, zvíťazil Smer, ktorý má v EP päť poslancov z celkovo 13 slovenských.

Farby Slovenska v EP obhajuje Monika Flašíková Beňová, Monika Smolková, Katarína Neveďalová, Boris Zala a Vladimír Maňka (všetci Smer), Eduard Kukan a Peter Šťastný (obidvaja SDKÚ), Anna Záborská a Miroslav Mikolášik (obaja KDH), Edit Bauer a Alajos Mészáros (obaja SMK), Jaroslav Paška (SNS) a Sergej Kozlík (HZDS).

3 debata chyba
Viac na túto tému: #OĽaNO #eurovoľby #Jozef Viskupič