Dušan Kováčik chce byť naďalej špeciálnym prokurátorom

Dušan Kováčik mieni byť aj naďalej špeciálnym prokurátorom. Televízii TA3 potvrdil, že si podal prihlášku na miesto špeciálneho prokurátora.

11.02.2014 20:59
Dušan Kováčik Foto:
Špeciálny prokurátor Dušan Kováčik.
debata (5)

Záujemcovia o tento post sa mali na generálnej prokuratúre prihlásiť do pondelka. Dušan Kováčik je zároveň jediným uchádzačom, lebo nikto iný o túto funkciu neprejavil záujem. Hovorkyňa generálnej prokuratúry Andrea Predajňová potvrdila, že do výberového konania na kandidáta do funkcie špeciálneho prokurátora sa v stanovenom termíne prihlásil jeden uchádzač.

Funkčné obdobie na tomto poste trvá päť rokov, Kováčikovi sa to súčasné končí v auguste. Špeciálneho prokurátora volí parlament na návrh šéfa prokuratúry, teda Jaromíra Čižnára. Pred piatimi rokmi v tajnom hlasovaní dostal Kováčik 117 hlasov poslancov. Jeho súperom bol vtedy Peter Šufliarsky, ktorý je momentálne Čižnárovým námestníkom.

Úrad špeciálnej prokuratúry pod Kováčikovým vedením dozeral a dozerá na najväčšie politické kauzy, pripomenula TA3 s tým, že žiadnu z nich sa nepodarilo uzavrieť s nejakým zásadným výsledkom. Či už ide o kauzu emisie, financovania SDKÚ a strany Smer, stále sa nedarí nikoho obviniť ani v megakauze Gorila.

5 debata chyba
Viac na túto tému: #Špeciálna prokuratúra #Dušan Kováčik