Obvinili Slovákov, ktorí predali dve ženy na prostitúciu

Polícia obvinila dvoch mužov z východného Slovenska, ktorí mali vlani v lete uniesť 17 a 22-ročné dievčatá spred kostola v Sečovciach. Bartolomejovi Š. (57 rokov z Čiernej nad Tisou) a Štefanovi B. (27 rokov z Trebišova) hrozí štyri až desať rokov za mrežami. TASR o tom dnes informovala hovorkyňa policajného prezídia Denisa Baloghová.

27.02.2014 10:36
debata (4)

„Pod zámienkou, že ich zavezú domov, ich odviezli do Anglicka a pokúsili sa predať na prostitúciu. Napriek nesúhlasu žien, úsilí vystúpiť z auta i pokusu o útek, ich pod hrozbou násilia a vyhrážania zabitím odvliekli až do Manchestru v Anglicku,“ povedala hovorkyňa.

Po príchode do cudziny im zobrali občianske preukazy a za 2000 libier ich predali dvom cudzincom, ktorí ich mali nútiť k prostitúcii. Po dvoch týždňoch sa dievčatám podarilo utiecť a všetko oznámiť na polícii. „Obidve sa už bezpečne vrátili domov na Slovensko,“ dodala hovorkyňa.

Muži obvinení z trestného činu obchodovania s ľuďmi sú stíhaní na slobode, nakoľko sudca neakceptoval podnet prokurátora na väzobné stíhanie.

Polícia minulý rok obvinila 18 osôb z trestného činu obchodovania s ľuďmi. Zisk, o ktorý sa páchatelia obohatili, predstavuje viac ako dva milióny eur. V prvom mesiaci tohto roka polícia odhalila dva takéto prípady, obvineniu čelia štyri osoby. Polícia pripomína, že odhaľovanie prípadov obchodovania s ľuďmi je veľmi náročné, pretože obete sa boja zveriť s takýmto problémom nielen polícii, ale komukoľvek. Mnohí sa totiž hanbia a boja možnej pomsty zo strany páchateľov.

4 debata chyba
Viac na túto tému: #anglicko #únos #prostitúcia