Úrad vlády sa rozhodol kúpiť plody mora za 300-tisíc eur

Chobotnice, krevety, mušle, homáre či morské jazyky sa rozhodli nakúpiť na úrade vlády. Za vyše 20 ton morských pochúťok môžu v najbližších štyroch rokoch zaplatiť takmer 300-tisíc eur.

27.02.2014 20:00
morské plody, omega 3 mastné kyseliny, výživa Foto:
Ilustračné foto.
debata (101)

Informovala o tom televízia Markíza vo svojom večernom spravodajstve. Podľa nedávno uzavretej zmluvy by mala vláda nakúpiť každý rok morské pochúťky v priemere za 75-tisíc eur. Na zozname sú kalamáre, mušle aj lososy a aj exkluzívne pochúťky ako morský vlk, morský jazyk či kanadský homár, ktorého dovážajú živého naprieč Atlantikom.

Vláda sa rozhodla v najbližších štyroch rokoch nakúpiť aj ďalšie potraviny. Za mäso môže zaplatiť 107-tisíc, za ovocie a zeleninu 175-tisíc eur. Najviac však za morské pochúťky – až 300-tisíc eur. Úrad vlády tvrdí, že celková suma za morské plody bude napokon nižšia. „Ide o súčasť oficiálnych obedov pre zahraničné návštevy, či súčasť ponuky v hoteli Bôrik, ktorý sa využíva pre ubytovanie zahraničných delegácií, ako aj na komerčné účely,“ povedala televízii hovorkyňa vlády Beatrice Szabóová. Zmluva o dodávke morských plodov platí už tri mesiace. Koľko morských plodov už stihli nakúpiť a na aké podujatie, úrad vlády prisľúbil Markíze odpovedať do niekoľkých dní.

101 debata chyba
Viac na túto tému: #vláda #Potraviny #morské plody