V KDH sa hovorí o vyvodení zodpovednosti Hrušovského

Neúspešný prezidentský kandidát Pavol Hrušovský ponúkol vedeniu KDH, že požiada o vyslovenie dôvery ako predseda poslaneckého klubu hnutia v parlamente.

18.03.2014 09:42
Pavol Hrušovský Foto: ,
Pavol Hrušovský.
debata (31)

Podľa informácií agentúry SITA zároveň povedal, že vie, ako to hlasovanie dopadne. „Hrušovský sa musí vzdať funkcie šéfa klubu a nie požiadať o potvrdenie vo funkcii,“ povedal jeden z poslancov KDH, ktorý však nechcel byť menovaný. Podľa neho totiž ak by klub Hrušovského potvrdil ako svojho predsedu, KDH by to poškodilo. Ďalší z poslancov hnutia zdôraznil potrebu sebareflexie Hrušovského po sobotňajšom volebnom výsledku, ktorú vidí v oznámení, že v ďalších parlamentných voľbách už nebude kandidovať. „Takéto oznámenie musí prísť čo najskôr,“ povedal. Podľa neho by však zodpovednosť mali vyvodiť voči sebe aj tí, ktorí Hrušovského na kandidatúru nahovorili.

Verejnosť podľa politológa Michala Horského očakáva, že lídri strán Ľudovej platformy zoberú na seba politickú zodpovednosť a zoznámia verejnosť s ďalším osudom platformy, ale aj s tým, ako sa strany a vedenia poučili z ďalšieho volebného debaklu. „Prezidentský kandidát Pavol Hrušovský musí tiež zobrať svoj podiel politickej zodpovednosti a abdikovať na významné politické funkcie,“ povedal Horský.

Pavol Hrušovský dostal v sobotňajších prezidentských voľbách 63 298 hlasov (3,33 percenta). Bol kandidátom troch parlamentných strán KDH, Mosta-Híd a SDKÚ.

31 debata chyba
Viac na túto tému: #KDH #Ľudová platforma #prezidentské voľby 2014 #Pavol Hrušovský