Odvolací súd najprv zrušil a potom zmäkčil trest Slotovi

Odvolací súd zrušil trest pre Jána Slotu, ktorý mal podľa obžaloby pred rokom v Čadci šoférovať opitý, no skúšku na alkohol odmietol.

19.03.2014 12:10
Slota Foto: ,
Ján Slota tesne po po tom, ako ho pristihli, že opitý šoféroval.
debata (4)

Krajský súd v Žiline mu vymeral nižší trest, 12 mesiacov zákaz viesť motorové vozidlo a peňažný trest 3-tisíc eur.

„KS v Žiline zrušil rozsudok vo výroku o treste a uložil obvinenému peňažný trest vo výmere 3 000 eur a zároveň ustanovil náhradný trest odňatia slobody na tri mesiace a trest zákazu viesť motorové vozidlá na 12 mesiacov,“ informovala hovorkyňa Krajského súdu v Žiline Anna Dudová Záborská s tým, že voči rozhodnutiu KS nie je prípustný riadny opravný prostriedok. Rozhodnutie KS v Žiline rešpektuje aj prokurátor napriek tomu, že prokuratúra žiadala v odvolaní zvýšenie trestu zákazu vedenia motorových vozidiel na 24 mesiacov.

Pôvodný trest bol 16 mesiacov a 5-tisíc eur. V decembri sa proti rozsudku odvolal Slota, trest označil za neprimerane vysoký. Odvolal sa aj prokurátor, ten zase žiadal vyšší trest. Dnes sudkyňa okrem iného uviedla, že Slotu nesúdili ako politika, ale ako bežného občana, preto mu uložili primeraný trest ako iným ľuďom v obdobných prípadoch. Rozsudok, podla ktorého nemôže 1 rok šoférovať a pokuta 3– tisíc eur, je právoplatný.

Bývalý predseda SNS Slota dostal trest za to, že 9. mája minulého roku ignoroval v Čadci výzvy policajnej hliadky na zastavenie motorového vozidla a po zadržaní sa odmietol podrobiť testu na prítomnosť alkoholu v krvi.

4 debata chyba
Viac na túto tému: #Ján Slota #odvolací súd