Do Dňa narcisov sa zapojí takmer 16 000 dobrovoľníkov

V poradí 18. ročník verejno-prospešnej finančnej zbierky Deň narcisov sa uskutoční 11. apríla. Tohtoročné posolstvo zbierky, ktorú organizuje Liga proti rakovine (LPR), znie "Deň, keď sú slová zbytočné" a má osloviť všetkých, ktorí chcú pomôcť bez zbytočných rečí.

31.03.2014 20:55
Deň narcisov Foto: ,
Ilustračné foto.
debata (5)

„Denne sa stretávame s ľuďmi, ktorí ľutujú pacientov, hovoria o tom, že by sa malo pomôcť, veľa sa o tom hovorí, no keď príde na činy, tak sa nič nedeje. Chceme ním pripomínať, že rozhodujú reálne skutky a nie prázdne slová,“ komentovala posolstvo výkonná riaditeľka LPR Eva Kováčová na stretnutí s médiami. Pripomenula, že výnos zbierky sa opätovne použije na realizáciu programov, aktivít a projektov v prospech pacientov a ich rodín, na podporu medicínskych a výskumných projektov i na edukačné a informačné aktivity pre zdravú populáciu.

Kováčová ďalej informovala, že v uliciach slovenských miest a obcí bude v deň zbierky takmer 16 000 dobrovoľní­kov ponúkajúcich narcis ako symbol prejavu podpory a spolupatričnosti ľuďom s onkologickou diagnózou. „Verím, že tá viditeľnosť našich dobrovoľníkov bude taká veľká, že budú doslova neprehliadnuteľní,“ uviedla k dobrovoľníckej výbave. Jej novinkou je oranžová vesta vpredu s nápisom „Deň narcisov 2014“ a na chrbte s logom LPR. Klasickým znakom sú pokladničky, tento rok modrej farby, ktoré sú tiež označené dátumom zbierky, logom LPR, číslom povolenia ministerstva vnútra a tiež jedinečným číslom. Všetky informácie o identifikačných znakoch, ktoré sú z dôvodu snahy zabrániť ich prípadnému zneužitiu každý rok odlišné, nájdu záujemcovia na www.dennarcisov.sk a www.lpr.sk.

Každoročne sa liga snaží priniesť v rámci zbierky i nejakú novinku, ktorá na Deň narcisov ľudí zaujme, pobaví. Tento rok je to aktivita, do ktorej sa zapojili predovšetkým dobrovoľníci, pričom organizátori uvítajú i pridanie sa širokej verejnosti. Prostredníctvom fotografií na sociálnej sieti Instagram budú „live“ zachytávať dianie v slovenských mestách a obciach. K popisu môžu pridať #dennarcisov, čím sa následne všetky fotografie budú zbierať na špeciálnej podstránke www.dennarcisov.sk.

5 debata chyba
Viac na túto tému: #Liga proti rakovine #Deň narcisov