Užšie vedenie Smeru diskutovalo o budúcnosti strany

Úzke vedenie Smeru, ktoré tvorí predseda strany Robert Fico, šesť podpredsedov, generálny manažér Ján Richter a šéf poradcov premiéra Vladimír Faič, v utorok podľa podpredsedu Petra Kažimíra riešilo budúcnosť strany. Stretli sa na pravidelnom spoločnom obede.

15.04.2014 16:16
Vedenie Smeru, Kažimír, Paška, Fico, Kaliňák,... Foto: ,
Vedenie strany Smer po ukončení volebnej kampane Roberta Fica na prezidenta.
debata (34)

Pred týždňom na rokovaní chýbal podpredseda strany Robert Kaliňák, dnes predseda Fico. Ako povedal Kažimír po rokovaní, diskutovali o obsahu snemu, ktorý bude kľúčový. „Keď sme v polčase, je potrebné sa porozprávať,“ povedal v súvislosti s pripravovaným snemom Kažimír.

Mimoriadny snem by sa mal konať v máji. Na ňom by mali delegáti zhodnotiť prezidentské voľby a stanoviť priority pre druhú polovicu volebného obdobia.

Kaliňák však tvrdil, že o sneme sa nerozprávali. „Dnes snem nebol témou. Dajte nám trochu času. Nehorí,“ povedal. Podľa neho na vedení riešia pravidelne aktuálne problémy, ako zlepšiť situáciu, ako odpovedať na niektoré výzvy.

„Máme Ukrajinu, európske veci,“ dodal. Dnes už bývalý podpredseda strany Marek Maďarič bol na slovo skúpejší. „Nemám čo povedať. Vedenia strany nie sú orientované smerom k verejnosti,“ povedal.

Účastníkom stretnutí vedenia býva aj šéf tlačového úradu vlády SR Erik Tomáš.

34 debata chyba
Viac na túto tému: #Peter Kažimír #Smer #Robert Kaliňák