Slovenskí a ukrajinskí pohraničníci zadržali migrantov

Dvoch Afgancov a jedného Bangladéšana zadržali v utorok 15. apríla v katastri obce Nová Sedlica v okrese Snina policajti hraničnej a cudzineckej polície zo Sobraniec počas spoločnej kontroly hraníc s ukrajinskými kolegami - príslušníkmi Štátnej hraničnej služby Ukrajiny.

18.04.2014 10:45
debata

Dvoch štátnych príslušníkov Afganistanu a jedného štátneho príslušníka Bangladéša zadržali v noci bez cestovných dokladov a predviedli ich na oddelenie, aby zistili ich totožnosť. Informovala o tom hovorkyňa Riaditeľstva hraničnej a cudzineckej polície Sobrance Agnesa Kopernická.

Cudzinci prekročili vonkajšiu hranicu z Ukrajiny na Slovensko neoprávnene mimo hraničný priechod a na našom území sa zdržiavali neoprávnene. Všetci traja cudzinci boli z územia Slovenskej republiky administratívne vyhostení.

Podľa Kopernickej lustráciou v informačných systémoch zistili, že jeden z mužov sa už v minulosti pokúsil neoprávnene prekročiť štátnu hranicu z Ukrajiny do SR a bol administratívne vyhostený so zákazom vstupu na naše územie do roku 2017.

Svojím konaním sa dopustil marenia výkonu úradného rozhodnutia. Sudca Okresného súdu v Humennom mu uložil trest odňatia slobody v trvaní 10 mesiacov s podmienečným odkladom trestu na skúšobnú dobu v trvaní 20 mesiacov.

debata chyba
Viac na túto tému: #hranica #imigranti