Žiaci si budú môcť vyskúšať elektronické testy

Žiaci si budú môcť už čoskoro otestovať svoje zručnosti v elektronickom teste. Takúto možnosť im dáva Národný ústav certifikovaných meraní vzdelávania (NÚCEM). Malý elektronický test na notebooku s úlohami zameranými na rôzne druhy gramotností si budú môcť vyskúšať žiaci druhého stupňa základných škôl a stredoškoláci v 10 mestách na Slovensku, informuje Mária Grebeňová-Laczová, manažérka publicity národného projektu, ktorý sa venuje elektronickému testovaniu žiakov.

25.04.2014 13:30
debata

Cieľom aktivity E-testujte sa s EÚsmevom je priblížiť ľuďom moderný spôsob overovania vedomostí a zručností žiakov, ktorý už smeruje aj na slovenské školy. Testové úlohy pripravil tvorivý tím národného projektu Zvyšovanie kvality vzdelávania v základných a stredných školách s využitím elektronického testovania.

Tento projekt má školám umožniť testovať žiakov na počítači. Vznikne veľká databáza s 30-tisíc úlohami a 150 testami, vďaka ktorej bude možné overiť vedomosti žiakov elektronicky.

V budúcnosti by sa tak malo testovanie deviatakov a predovšetkým maturitné skúšky robiť už len cez počítač. Projekt za približne 28 miliónov eur je financovaný prevažne z eurofondov. Test podobný tým, ktoré pripravia v rámci projektu pre školy, si teraz budú môcť žiaci vyskúšať.

Testovanie žiakov organizuje ústav na podujatiach k 10. výročiu vstupu Slovenska do Európskej únie, ktoré organizuje Zastúpenie Európskej komisie (EK) na Slovensku. Overiť si svoje zručnosti budú môcť žiaci v Bratislave na Hlavnom námestí 30. apríla, v Banskej Bystrici na Námestí SNP 7. mája, v Košiciach pri Dolnej bráne 9. mája či v Žiline na Námestí A. Hlinku 16. mája, a to v čase od 10:00 do 22:00.

Menšie podujatia sa budú konať od 11:00 do 15:00 v Prešove na Hlavnej ulici 13. mája, v Spišskej Novej Vsi na Radničnom námestí 14. mája, v Poprade na Námestí sv. Egídia 15. mája, v Nitre na Svätoplukovom námestí 17. mája, v Trenčíne na Mierovom námestí 19. mája a Komárne na Námestí generála Klapku 20. mája.

debata chyba
Viac na túto tému: #žiaci #testovanie