Univerzita Komenského oslavuje 95 rokov

Najväčšia a najstaršia univerzita na Slovensku - Univerzita Komenského v Bratislave (UK), oslavuje 95. výročie od svojho vzniku. K oslavám sa môže pripojiť aj verejnosť.

29.04.2014 16:45
Univerzita Komenského Foto: ,
Univerzita Komenského oslavuje 95 rokov od svojho vzniku a chystá bohatý program.
debata (19)

V utorok 6. mája sa bude v priestoroch školy na Šafárikovom námestí a na Gondovej ulici v Bratislave konať festival študentských spolkov, svoju činnosť predstavia ľuďom jednotlivé fakulty. Na návštevníkov čaká i pestrý hudobný program.

Podujatie pri príležitosti osláv vzniku univerzity nazvali Daj si puding s Amosom. V študentskej časti podujatia sa predstavia súbory Gymnik z Fakulty telesnej výchovy a športu UK a Comenius z Pedagogickej fakulty UK.

„Návštevníci sa môžu tešiť aj na populárnu hudobnú skupinu Puding pani Elvisovej, jazzovú a folklórnu kapelu Pacora Trio, pesničkárku Katarziu, speváka Martina Madeja spolu s tanečnou formáciou The Pastels či bratislavskú world music skupinu Banda,“ informuje hovorkyňa univerzity Andrea Földváryová.

Vo vestibule historickej budovy Univerzity Komenského sa od 10:00 do 16:00 predstavia jednotlivé fakulty, ktoré záujemcom o štúdium priblížia svoje aktivity. Verejnosť si bude môcť pozrieť aj výstavu umeleckých diel študentov Pedagogickej fakulty UK, výstavku liečivých rastlín zo Záhrady liečivých rastlín Farmaceutickej fakulty UK či výsledky antropologického výskumu Prírodovedeckej fakulty UK.

V Átriu Filozofickej fakulty UK na Gondovej 2 bude Festival študentských spolkov UK. Okrem výstavy študentských diel sa tu uskutoční aj burza kníh, prezentácia grantov a možností ich získania, ale napríklad i diskusia o štúdiu v zahraničí.

„Podujatie Daj si puding s Amosom je ukážkou toho, že i napriek tomu, že univerzita oslavuje úctyhodných 95 rokov, je stále duchom mladá. Verím, že toto krásne výročie si s nami pripomenie aj široká verejnosť,“ pozýva na oslavu rektor univerzity Karol Mičieta.

Kompletný program podujatia je k dispozícii na webstránke www.uniba.sk/puding95.

19 debata chyba
Viac na túto tému: #výročie #Univerzita Komenského