Na Slovensko príde Jean-Claude Juncker

Na Slovensko v utorok pricestuje luxemburský politik, v súčasnosti minister práce Luxemburska, najdlhšie slúžiaci premiér z krajín Európskej únie, bývalý prezident Euroskupiny a kandidát Európskej ľudovej strany na post predsedu Európskej komisie Jean-Claude Juncker.

05.05.2014 11:40
Jean-Claude Juncker, Európska komisia, EÚ Foto: ,
Jean-Claude Juncker
debata (4)

Jeden z najznámejších európskych politikov príde na Slovensko pri príležitosti 10. výročia nášho vstupu do Európskej únie na pozvanie prezidenta Inštitútu pre politiku a reformy (IPR) a expremiéra Mikuláša Dzurindu.

Jean-Claude Juncker bude hlavným hosťom slávnostnej večere pre približne 150 ľudí v bratislavskom hoteli Carlton Radisson Blu. „Jean-Claude Juncker nás pozná azda najlepšie zo všetkých európskych lídrov, ktorí stáli po našom boku na ceste Slovenska z politickej izolácie a ekonomických ruín do EÚ. Povzbudzoval Slovensko, aby nastúpilo iný kurz, smerom do EÚ. Dovolil si nevídané – za vlády Vladimíra Mečiara sa stretol v Bratislave so slovenskou opozíciou. Vtedy sme sa vlastne stretli prvýkrát. Som nesmierne rád, že prijal moje pozvanie a spoločne s nami si pripomenie tento dôležitý historický medzník," povedal Mikuláš Dzurinda.

Medzi hosťami nebude chýbať dvojnásobný rakúsky premiér Wolfgang Shüssel, ani predstavitelia politického, hospodárskeho, akademického a podnikateľského prostredia a ďalší zahraniční hostia. Večeru spoluorganizuje Centrum pre európske štúdie Wilfrieda Martensa v Bruseli a Nadácia Konrada Adenauera.

4 debata chyba
Viac na túto tému: #EÚ #Európska komisia #Jean-Claude Juncker