Rusnák tvrdí, že ženám hanlivo nenadával

Posedenie zamestnanca prezidentskej kancelárie a bývalého hokejistu Dáriusa Rusnáka s kamarátom pri poháriku zaujíma políciu. Portál Új Szó priniesol informáciu, že Rusnák mal v jednom z bratislavských barov hanlivo nadávať dvom ženám, ktoré sa rozprávali po maďarsky.

22.05.2014 07:12 , aktualizované: 10:20
Dárius Rusnák Foto: ,
Dárius Rusnák.
debata (125)

Roztržka sa skončila bitkou s inými hosťami. Rusnák však tvrdí, že drsné slová vyslovil jeho kamarát. Incident polícia vyšetruje ako prečin výtržníctva.

K incidentu malo prísť v pondelok v bare neďaleko Prezidentského paláca. Podľa Új Szó sa Rusnák mal dvoch žien po anglicky opýtať, v akom jazyku sa rozprávajú. Keď odpovedali, že maďarsky, mal na ne slovne zaútočiť. „Poje… Maďari, rozprávajte sa po slovensky, maďarčina ma irituje.“

Slovnú roztržku chceli upokojiť ďalší dvaja hostia, nakoniec však prerástla do strkania a bitky. Rusnák pre denník Pravda povedal, že portál Új Szó zavádza. „Bolo to po hokejovom zápase Francúzska s Dánskom. Niečo sme popili a kamarát mal odvážnejšie reči. To, čo mi vyčítajú, v skutočnosti povedal on. Problém nastal, keď k stolu prišli ďalší muži a strhla sa mela. Mňa to mrzí a dúfam, že sa všetko vyšetrí. Kto ma pozná, vie, že nemám takéto názory. Maďar, Slovák či Rus, nevidím medzi nimi rozdiel,“ vysvetľoval bývalý hokejista.

Polícia je na konkrétne informácie skúpa. „Poverený príslušník Policajného zboru začal trestné stíhanie vo veci prečinu výtržníctva. K okolnostiam prípadu, ako aj k totožnosti osôb zúčastnených na incidente sa nie je možné bližšie vyjadriť,“ povedala Tatiana Kurucová, krajská policajná hovorkyňa v Bratislave. Za prečin výtržníctva hrozí páchateľovi trest odňatia slobody až na tri roky.

Oslovili sme aj hovorcu prezidenta Marka Trubača, či roztržku s Rusnákom rozoberali. „Kancelária prezidenta SR sa s takýmto správaním kohokoľvek, vrátane svojho zamestnanca, nemôže stotožniť. Aj keď sa incident mal uskutočniť mimo pracovnej doby, takéto konanie považujeme za neprijateľné. Považujeme za potrebné, aby sa táto záležitosť riadne vyšetrila, pretože takéto správanie nie he pánovi Rusnákovi vlastné. V prípade preukázania viny pána Rusnáka, Kp SR vyvodí dôsledky,“ vyjadril sa v stanovisku kancelárie prezidenta hovorca Trubač.

© Autorské práva vyhradené

125 debata chyba
Viac na túto tému: #Dárius Rusnák