Rasistické vyjadrenie Kormúthovej prešetrí prokuratúra

Rasistickým statusom namiereným proti Rómom, ktorý zverejnila na Facebooku dnes už bývalá moderátorka RTVS Kristína Kormúthová, sa zaoberá prokuratúra.

22.05.2014 11:10
Kristina Kormuthova, Facebook, status, RTVS
Profil Kristíny Kormúthovej na sociálnej sieti Facebook
debata (59)

„Krajská prokurátorka v Bratislave vydala ústny pokyn okresnej prokurátorke Bratislava IV, aby príslušný policajt konal a preveril, či obsah výrokov publikovaný na sociálnej sieti je dôvodom na začatie trestného stíhania pre konkrétny trestný čin," povedala Novému času hovorkyňa Andrea Predajňová. Podľa nej prokuratúra nedostala do 20. mája žiaden podnet, ale začala konať ex offo.

Krádež odkvapu z domu moderátorky, ktorá jej nahnevaný status vyvolala, rieši polícia. „Polícia prijala minulý týždeň oznámenie o krádeži medeného odkvapu z rodinného domu v Trnave. Po páchateľovi polícia pátra," povedala denníku policajná hovorkyňa v Trnave Mária Linkešová.

Po zverejnení rasistického statusu RTVS stiahla Kristínu Kormúthovú z obrazu a vedenie rádiotelevízie sa neskôr s moderátorkou rozhodlo ukončiť spoluprácu.

Na prípad Kormúthovej sú v spoločnosti protichodné názory – jedni jej vyjadrenie kritizujú, druhí sa jej zastávajú. Moderátorkin status odsúdila aj ombudsmanka. Na sociálnej sieti Facebook už vznikli skupiny, ktoré Kormúthovú podporujú a žiadajú jej návrat na obrazovky, informoval portál Omédiách.com.

© Autorské práva vyhradené

59 debata chyba
Viac na túto tému: #prokuratúra #RTVS #trestné stíhanie #Kristína Kormúthová