Žilinskú univerzitu naďalej povedie Tatiana Čorejová

Žilinskú univerzitu v Žiline povedie aj ďalšie štyri roky rektorka Tatiana Čorejová. Rozhodol o tom akademický senát univerzity, ktorého 23 členov hlasovalo v opakovanej tajnej voľbe za Čorejovú a 14 členov za niekdajšieho ministra školstva Jána Mikolaja.

23.05.2014 19:37
debata (1)

„Mojimi prioritami sú predovšetkým úspešné zvládnutie najbližšej úlohy – procesu akreditácie. Zameriame sa na kvalitu infraštruktúry pre vedu a výskum, skvalitnenie tretieho stupňa vzdelávania, internacionali­záciu, posilnenie spolupráce s praxou a ďalšie aktivity, ktoré prispejú k šíreniu dobrého mena Žilinskej univerzity,“ povedala Tatiana Čorejová, ktorá bude pokračovať vo funkcii rektorky v druhom volebnom období.

Tatiana Čorejová pôsobí na Žilinskej univerzite od roku 1982. Ako výskumná pracovníčka pracovala v Ústave rozvoja komunikácií na Fakulte riadenia vtedajšej Vysokej školy dopravy a spojov Žilina a vo Výskumnom ústave spojov v Prahe. V rokoch 1993 až 1996 pôsobila ako prodekanka pre pedagogickú činnosť na Fakulte prevádzky a ekonomiky dopravy a spojov (FPEDAS) Žilinskej univerzity.

V období 1999 až 2002 zastávala funkciu vedúcej katedry spojov a v roku 2002 bola zvolená za dekanku FPEDAS. Na čele fakulty pôsobila až do roku 2010, keď ju akademický senát univerzity po prvýkrát zvolil za rektorku.

1 debata chyba
Viac na túto tému: #Žilina #Žilinská univerzita